Clarke je bil zelo podoben svojemu slavnemu dedku. Foto: Instagram
Clarke je bil zelo podoben svojemu slavnemu dedku. Foto: Instagram

Igralec, znan tudi kot Clark Gable III., je za seboj zapustil leto in pol staro hčerko in zaročenko Summer.

Njegovo smrt je na Facebooku potrdila njegova sestra Kayley Gable.

"Mojega brata je danes zjutraj njegova zaročenka našla neodzivnega in ga ni mogla zbuditi. Rada te imam, Clarkie, tako žal mi je, da te nismo mogli rešiti, moje srce je strto, počivaj v miru," je zapisala.

Novico o Gablovi smrti je potrdila tudi njegova mama Tracy Yarro Scheff. "Z izjemno težkim srcem se moram posloviti od svojega lepega sina Clarka. Umrl je danes zjutraj. Vedno bom ob tebi, moj prelepi sin. Mami," je zapisala na Instagramu.

Scheffova pravi, da ne ve, zakaj je Clark umrl, je pa povedala, da se je njen sin – kot tudi številni drugi člani družine Gable – leta boril z zasvojenostjo.

Njegov stric je umrl zaradi prevelikega odmerka mamil pri 27 letih, z odvisnostjo pa se je spopadala tudi Kayley Gable.

Clark Gable je bil hollywoodska ikona, najbolj pa je ostal v spominu po vlogi Rhetta Butlerja v filmu V vrtincu, kjer je bila njegova soigralka Vivien Leigh. Foto: IMDb
Clark Gable je bil hollywoodska ikona, najbolj pa je ostal v spominu po vlogi Rhetta Butlerja v filmu V vrtincu, kjer je bila njegova soigralka Vivien Leigh. Foto: IMDb

Gable je bil voditelj resničnostne dokuserije Cheaters, ki razkriva nezvestobo znotraj razmerij. Tik pred smrtjo je snemal kriminalko, naslovljeno Sunset Dawn.

Izrezana podoba svojega dedka

Bobby Goldstein, avtor serije Cheaters, je povedal, da je vedel, da Gable uživa mamila, a da to nikdar ni vplivalo na njegovo delo.

"Čeprav je res, kot sem slišal od drugih, da je Clark jemal mamila, a ga v vseh teh desetih letih, kar ga poznam, sam nikdar nisem videl pri tem," je povedal.

Clarkov oče je John Gable II., sin igralke Kay Williams in Gabla, hollywoodske ikone, najbolj znanega po vlogi Rhetta Butlerja v filmskem epu V vrtincu (1939).

Gable je umrl leta 1960 za posledicami srčnega napada, star komaj 59 let. Njegov vnuk je na svojem Instagramu redno objavljal fotografije slavnega dedka, ki mu je bil tudi fizično precej podoben.

"Clark je bil čudovit, lep fant, lepa duša. Bil je izrezana podoba svojega dedka in nikdar ga nisem videl drugače kot najiskrenejšega, najprijaznejšega, najbolj ljubečega prijatelja, s katerim mi je bilo v užitek delati," je še dodal Goldstein.