Nikola Jokić, največji ljubitelj konjev med košarkarji. Foto: Reuters
Nikola Jokić, največji ljubitelj konjev med košarkarji. Foto: Reuters

Kot poročajo srbski mediji, ki se sklicujejo na italijanske vire, je Jokić, MVP preteklih dveh sezon Lige NBA, dan po porazu proti Italiji sodeloval na dražbi dirkalnih konj, ki je potekala v mestu Busto Arsizio v Italiji.

Privoščil si je tri konje – za žrebca z imenom Farid Mil je plačal 54.000 evrov, za žrebca, ki nosi ime Follia Wind, 47.000, "najcenejši" pa je bil Fatou di Poggio, za katerega je zvezdnik odštel 42.000 evrov. Za običajne smrtnike se zdijo te cene visoke, a očitno bi lahko Jokić še bolj odprl mošnjiček – najdražji konj na omenjeni dražbi, Far Wise As, je namreč stal kar 210.000 evrov. Za še pet žrebcev je bilo poleg tega treba odšteti več kot 100.000 evrov.

Najraje preživlja čas na svoji kmetiji

Jokić je sicer znan ljubitelj konjev, tudi nagrado za najkoristnejšega igralca Lige NBA je prevzel kar na svoji kmetiji v Somboru v Srbiji, na kateri ima več živali. V nekem intervjuju je pojasnil, zakaj so mu te živali tako všeč: "Všeč mi je njihov vonj. Najboljši občutek na svetu je, ko jih krmim, najboljši zvok pa, ko jih slišim jesti v stajah." Ne skriva, da bi se po koncu kariere rad ukvarjal s konji.

Srbska reprezentanca je na evropskem prvenstvu poleg Grčije in Slovenije veljala za enega največjih favoritov za naslov, a so jim v osmini finala prekrižali načrte italijanski košarkarji. Ekipa takoj po prihodu iz Berlina v Beogradu ni želela dajati izjav, pred mediji se je na kratko ustavil le kapetan Vladimir Lučić.