Kariera Dolly Parton je dolga že 55 let. Foto: AP
Kariera Dolly Parton je dolga že 55 let. Foto: AP

Ameriška zvezdnica countryja je za Insider povedala, da vstaja pred zoro, ker si želi jutro kar najbolje izkoristiti. "V posteljo grem precej zgodaj, a tudi, kadar sem zvečer dalj časa pokonci, se zbujam ob 3. uri – kot da bi imela v sebi mali alarm, ki bi mi javil, da je ura tri!"

Ob tem Dolly vztraja, da se nikdar ne počuti utrujeno: "Ne potrebujem toliko spanca kot veliko preostalih ljudi. To je nekakšna družinska posebnost Partonovih. Sem kot moj očka, ki je bil vedno zgodaj pokonci, tudi če je moral v posteljo pozno."

Vseeno pa Partonova preživi kar dosti časa v postelji, saj pravi, da svoje najboljše delo pogosto opravi pod rjuhami.

Foto: AP
Foto: AP

Prisega na cenejšo kozmetiko

Pevka je za Insider razkrila tudi nekaj svojih lepotnih skrivnosti – med drugim, da ne zapravlja za drago kozmetiko, saj da so poceni izdelki vse, kar zares potrebuje.

"Nimam nobenih velikih ritualov, ko gre za mojo kožo, mislim, da ti ni treba zmetati kupa denarja, da imaš dobro kozmetiko," je dejala. "Večina izdelkov, ki stanejo manj, je popolnoma enako dobra, včasih celo boljša od tistih, ki stanejo celo premoženje."

Na vprašanje, kako ohranja svoj mladostni videz, je Dolly Parton odgovorila, da ji je vsekakor pomagalo, da se je v mladosti izogibala sonca, zato je njena koža še vedno gladka in napeta. "Nimam veliko težav, ki jih imajo ženske moje starosti, ker se nikdar nisem pražila na soncu. Saj bi se, če bi s tem kaj zagorela, ampak nisem in danes sem za to hvaležna!"

Parton je vsekakor fenomen – lani je za revijo WSJ povedala, da spi povsem naličena, saj da nikdar ne ve, kdaj udari naravna katastrofa. "Obraz si vedno očistim zjutraj, ker običajno skušam spati naličena, ker nikoli ne vem, ali ne bo morda potres ali tornado ali neurje in bom morala sredi noči iz hiše," je bila povsem resna.