Pevka se je pred prihodom na Balkan skupaj z možem Jay-Z-jem mudila na Kubi. Foto: EPA
Pevka se je pred prihodom na Balkan skupaj z možem Jay-Z-jem mudila na Kubi. Foto: EPA
Beyonce
Svojo novo turnejo je naznanila po februarskem nastopu med odmorom Super Bowla. Foto: EPA
Beyonce
Organizatorji koncertov v Beogradu in Zagrebu obljubljajo spektakel. Foto: EPA

Na letališču Nikole Tesle je pristala okoli 15. ure, poročajo srbski mediji.

Pevka bo prav v Beogradu v ponedeljek začela novo turnejo po nekajmesečni odsotnosti s svetovnih odrov zaradi rojstva njene hčerke Blue Ivy. V srbsko prestolnico je tako prišla dva dni pred koncertom, saj jo čakajo še vaje pred izvedbo napovedanega spektakla.

"Pevka je skupaj s številnim spremstvom takoj odkorakala proti letališkemu terminalu. Ob odhodu z letališča so se usedli v dva črna kombija in se odpeljali v policijskem spremstvu," je poročal srbski portal Blic.rs. Po pisanju srbskega portala Telegraf je njen menedžment rezerviral nastanitve v dveh tamkajšnjih hotelih, da bi pretaknili predstavnike sedme sile.

Z letališča na vajo?
Srbski mediji ugibajo, da se je ob prihodu v Beograd pevka že takoj pridružila svoji ekipi na tonski vaji. "Iz arene se sliši glasba, novinarjem pa je prepovedan vstop. Hkrati pa ni nihče želel potrditi, ali je bila pevka navzoča na tonski vaji," je poročal portal Mondo.rs. Tam so še zapisali, da bo pevka skupaj z možem in hčerko najverjetneje nastanjena v hotelu Hyatt Regency.

Beograjska dvorana je prav za njen koncert doživela kar nekaj sprememb. Postavili niso samo enega odra, ampak kar dva. Prav tako bo v dvorani posebni žerjav, ki bo pevki olajšal premikanje z enega na drug oder. Poleg tega ne bo manjkalo niti svetlobnih učinkov, srbski mediji pa tudi poročajo, da je na odrski konstrukciji nameščenih tudi nekaj ogledal.

Montaža ogromne odrske strukture se je začela že v četrtek. Tehnična produkcija, ki spremlja njeno novo turnejo, bo namreč najzahtevnejša v pevkini dozdajšnji karieri. Večina opreme je v Beograd pripotovala že na začetku tedna, skupaj z večino tehničnega osebja ter glasbeniki in plesalci.

Razprodana oba koncerta na Balkanu
Beograjska arena je že nekaj časa razprodana, prav tako pa tudi zagrebška, v katero bo prišla v sredo. Po poročanju hrvaškega spletnega portala Dnevnik hr. tudi tokrat zahteva povsem belo garderobo in belo zaodrje. "Bele kavče, bele rože in bele preproge, poleg tega pa ne smejo manjkati sveže iztisnjeni sokovi in veliko naravne vode," je za Dnevnik.hr povedala Marina Mazić Bandić iz največje hrvaške koncertne organizacije Adria Entertainment.
Beyoncé si je med drugim zaželela tudi jedilnik, ki mora biti sestavljen iz samih jadranskih dobrot. Kot je še dodala Bandićeva, je bila pevka že ob prvem obisku navdušena nad Hrvaško: "Zelo rada prihaja k nam, poslovno in zasebno."

Organizatorji obeh koncertov pričakujejo največ obiskovalcev - poleg Hrvatov in Srbov - iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Črne gore, Romunije, Makedonije, Bolgarije, Madžarske, Slovaške ...

Velika uganka ostaja, kaj bo pevka predstavila na turneji. Poznavalci so prepričani, da na repertoarju ne bodo manjkale njene največje uspešnice, ki jih je nanizala v svoji samostojni karieri, med drugim Crazy in Love, Baby Boy, Halo ... Hkrati pa pričakujejo, da bo predstavila tudi nekatere nove skladbe, ki se bodo znašle na njenem petem studijskem albumu.