Foto:
Foto:
Pevčeva odvetnika Susan Yu in Thomas Mesereau.
Tožilca Thomasa Sneddona čaka naporno sojenje, predvsem zaradi razvpitosti obtožnca.

Fotografije z golimi otroki, knjige, revije in DVD-ji, ki so jih policisti našli na posestvu Michaela Jacksona Neverland novembra 2003, so bili po mnenju vrhovnega sodnika Rodneyja Melvilla zaseženi zakonito, zato se jih tudi lahko uporabi v procesu.

Sodnik je tako zavrnil pritožbo Jacksonovih odvetnikov, ki so zahtevali, da se jih umakne s spiska dokazov tožilstva. Sojenje naj bi se pričelo prihodnji teden.

Jacksonova obramba je doživela še en udarec - sodnik je namreč kot dokazno gradivo dovolil tudi predvajanje britanskega dokumentarca, v katerem se kralj popa drži za roko s takrat 13-letnim tožnikom.

Sojenje tik pred začetkom
Pevčevi odvetniki so hoteli fotografije in druge dokaze iz Jacksonove posesti izločiti, ker policija ni nikoli dokazala, da so predmeti zares Jacksonovi.

Sodnik Melvill je dosodil tudi, da morata 15-letnik, ki ga je pevec domnevno nadlegoval, in njegov brat pričati na sojenju, ki bo odprto za javnost in ga bodo torej budno spremljali tudi novinarji. Temu se je tožilstvo upiralo, saj so menili, da lahko pričanje pred tako množico vpliva na duševno zdravje dečkov.

Eno najbolj razvpitih letošnjih sojenj v ZDA se bo predvidoma začelo prihodnji teden, poznavalci pa napovedujejo, da bo trajalo več kot en mesec.