Oče Katy Perry je prepričan, da gre zgolj za mladostniško zavedenost. Foto: Reuters
Oče Katy Perry je prepričan, da gre zgolj za mladostniško zavedenost. Foto: Reuters

"Rad bi, da molite za mojo hčerko, ne obsojajte je, ampak molite zanjo," so besede, s katerimi je Katyjin oče Keith Hudson pred kratkim nagovoril zbrane v cerkvi. Keith in Katyjina mama Mary sta namreč pridigarja, ki vodita svojo cerkev.

Čeprav številni ne vedo, je tudi Katy svojo kariero začela kot pevka v cerkvenem zboru. Leta 2001 je pod svojim pravim imenom Katy Hudson izdala album gospel glasbe, ki pa ni doživel večjega uspeha, saj so prodali manj kot 200 kopij. Po razočaranju se je Katy odločila, da se svoje kariere loti na drugačen način. Začela je ustvarjati glasbo, ki je pritegnila množice, nase pa je opozorila tudi z nenavadnim slogom oblačenja.

Leta 2008 ji je z albumom One of the Boys uspel preboj na sceno in jasno je bilo, da je morala za uspeh žrtvovati nauke svojih staršev. Ti so prepričani, da je "prodala svojo vero", vendar je ne obsojajo. Keith Hudson, ki še vedno upa, da se bo 31-letna Katy vrnila na prava pota, je med pridigo poudaril, da ljudje v mladosti velikokrat sprejemajo napačne odločitve in "častijo napačne stvari".

Katy je v preteklosti sicer večkrat poudarila, da s starši ne deli vere, a vseeno verjame v višjo silo, še piše portal Inquisitr.