Robert Pattinson: maneken, igralec, sekssimbol - pa še vedno nesamozavesten. Foto: EPA
Robert Pattinson: maneken, igralec, sekssimbol - pa še vedno nesamozavesten. Foto: EPA
Nikki Reed
Danes 21-letna Nikki Reed je zaslovela z vlogo v filmu Trinajstletnici (2003). Iz Robovega objema se je zatekla k Parisu Latsisu. Foto: EPA

"Nikoli ne gledam svojih filmov," je povedal 23-letni Britanec, ki je imel prvo opaznejšo vlogo v filmu Harry Potter in ognjeni kelih, nato pa zaslovel kot Edward Cullen iz vampirske sage Somrak. "Sovražim to. Nič dobrega se ne more izcimiti iz tega, da gledaš sam sebe."

"Bil sem grozen model"
Pattinson je ob neki priložnosti povedal še, da mu sploh ni jasno, zakaj se oboževalcem zdi privlačen in zakaj so mu podelili naslov najbolj seksi moškega na svetu. "Počutim se kot kak stripovski lik. Videti sem kot idiot - eno nogo imam daljšo od druge. Zelo nesamozavesten sem. Poskušam ne utopiti se v vsej pozornosti, očitno nisem pravi človek za nastopanje v seriji filmov. Ne maram množic." O svoji manekenski karieri iz preteklosti pa je povedal: "Bil sem grozen model. Bil sem zelo visok, a sem še vedno bil videti kot šestletnik."

In čeprav je prvi film iz vampirske serije Somrak, ki ga je režirala Catherine Hardwicke, dosegel velik uspeh, režiserka pri Mladi luni (drugem filmu iz serije), ki kmalu prihaja v kinematografe, ni sedela na režijskem stolčku. Nadomestil jo je Chris Weitz.

Govori se, da naj bi imel pri tem nekaj tudi Pattinson, saj, kot je povedal neki dobro obveščeni vir, se "Catherine in Rob nista najbolje razumela". "Rob si rad vzame čas, da se vživi v vlogo, Catherine pa dela hitro in to je povzročalo veliko trenj med njima," še dodaja poznavalec.

Ljubezenski trikotnik na snemanju
Trenja na snemanju pa naj bi povzročila tudi Pattinsonova romanca s soigralko Kristen Stewart, saj se je tako oblikoval ljubezenski trikotnik. S soigralko Nikki Reed se je Rob namreč začel sestajati konec lanskega leta, torej še pred Kristen, nato pa naj bi jo zapustil prav zaradi Kristen. A novinarji niso edini, pred katerimi mlada igralca skrivata romanco, skrivnostna naj bi bila tudi pred soigralci iz filma. "Zelo dolgočasna človeka sta. Zelo neopazna in ne marata govoriti o svoji romanci," je še dodal "poznavalec".

A tudi Reedovi menda ni hudega in skupna promocija Mlade lune z Robom in Kristen najverjetneje ne bo tako težavna, saj si je že našla novega spremljevalca: to je Paris Latsis, bogataški nekdanji zaročenec bogatašinje Paris Hilton. "Vesela je, da je našla nekoga, na kogar se lahko nasloni v vsej tej medijski noriji," pravijo viri blizu Nikki.