52-letni Rudd, ki je morda najbolj znan po vlogi superjunaka Ant-Mana, je na filmski sceni že več kot 30 let. Ko so mu iz uredništva sporočili novico, je bil šokiran. Duhovito je pripomnil: "Zavedam se, da se bodo ljudje na to novico odzvali z nejevernim: 'Kaj?' Tudi moja žena je bila popolnoma osupla, ko je izvedela za izbor. Nekaj časa se je hihitala in me zbadala, nato pa mi je rekla, da so se prav odločili. To se mi je zdelo res lepo," je dejal Rudd.

V smehu je dodal, da pričakuje, da se mu bo po tem nazivu življenje popolnoma obrnilo na glavo: "Upam, da bom zdaj končno povabljen na večerje privlačnih moških, skupaj s Clooneyjem, Pittom in B. Jordanom. In mislim, da bom lahko pogosteje užival na jahtah."

Z ženo Julie Yaeger sta poročena 18 let, imata tudi dva otroka, 15-letnega sina Jacka in enajstletno hčer Darby.

Zvezda stalnica na filmskem nebu

Paul Rudd ima za seboj že veliko filmskih vlog. Morda se ga še vedno spomnite kot prijaznega fanta Phoebe v legendarni televizijski humoristični nanizanki Prijatelji. Nato so sledile vidnejše vloge v komedijah, na primer Napumpana, njegova kariera pa je vzcvetela, ko je postal superjunak Ant-Man v Marvelovem filmskem vesolju. Kot Ant-Man se je nato pojavil tudi v filmih Stotnik Amerika: Državljanska vojna in Maščevalci: Zaključek.

V prihodnjih mesecih ga bo mogoče videti v fantazijski komediji Ghostbusters: Afterlife in v televizijski seriji The Shrink Next Door.

Lani je revija People za najbolj seksi moškega na svetu izbrala igralca Michaela B. Jordana, predtem pa sta ta naziv dobila pevec John Legend in igralec Idris Elba.