Sosedje so se Dohertyja želeli znebiti že od božiča, ko se je vselil v najeto stanovanje. Foto: EPA
Sosedje so se Dohertyja želeli znebiti že od božiča, ko se je vselil v najeto stanovanje. Foto: EPA
Pete Doherty
Pete - težavni rocker, a tudi nežna in nerazumljena duša, ki išče ljubezen. Tako o sinu razmišlja njegova mati. Foto: EPA
Pete Doherty
V prvi polovici septembra bo izšla knjiga, ki jo o svojem sinu napisala Jackie Doherty. Foto: Reuters

Razlogov za Petovo deložacijo je več - najemodajalcu dolguje približno 15.000 evrov najemnine, stanovanje naj bi bilo "opustošeno in razsuto", razgrajanje Peta in njegovih prijateljev pa je motilo njegove sosede.

Kri po stenah, igle po tleh
Lastnik stanovanja naj bi Peta že večkrat opozoril, zdaj pa mu je dokončno prekipelo, saj 27-letni pevec skupine Babyshambles ne plačuje redno najemnine. Najemodajalec, ki ima v lasti veliko stanovanj, je za britanske tabloide izjavil: "On je najslabši najemnik, kar sem jih kdaj imel." In kako je videti stanovanje, v katerem živi "nesrečna duša" Doherty? Stene so porisane z grafiti in popackane s krvjo. Ko si ga je ogledal najemodajalec, so po tleh ležale igle ter razbite steklenice in kozarci.

Sosedje so komaj čakali, da gre
Že pred meseci so se v javnosti pojavil fotografije, kako Pete doma nekemu dekletu vbrizgava mamilo - v stanovanju, katerega vrednost ocenjujejo na 350.000 funtov, se je torej dogajalo marsikaj. Eden od sosedov, ki so zelo jezni na Peta, je povedal: "Pred vrati v hišo so ves čas visele njegove oboževalke. Njegovi narkomanski prijatelji so tolkli po vratih ob kateri koli uri. Presrečni smo, da odhaja."

Kam zdaj? Morda h Kate?
Pete je sicer že nekaj časa malo v stanovanju, saj se na londonski kliniki Priory odvaja od mamil. Kam bo odšel, ko ga bodo odpustili, verjetno ne ve niti sam. Morda se bo končno vselil h Kate Moss, razmišljajo na Otoku.

Pete se na Prioryju uči kuhati
Pete pa naj bi na Prioryju odkril novo strast - kuhanje. Suhljati Pete ima po zaslugi irskega kuharja spet apetit, njegov novi prijatelj pa ga celo uči kuhati. Začela sta kar z irskimi jedmi. "Petu je bilo vedno vseeno, kaj je. Največkrat sploh ni mogel jesti, ker je bil vedno zadet. Kadar je bil lačen, je pojedel kak kebab ali instant rezance. Zdaj pa se z irskim šefom uči dobro in zdravo jesti," je povedal neki Petov prijatelj. Doherty na Prioryju večino časa preživi v kuhinji, se uči in sanja o tem, kako bo s svojimi kuharskimi mojstrovinami zapeljal Kate, "edino ljubezen, s katero se bova poročila," kot pravi Pete.

Bo glasbo pisal v zaporu?
V torek ima Doherty naslednji "zmenek" na sodišču - še nikoli mu ni tako resno grozil zapor. Bolje pa gre Petu na poslovnem področju. Pred dnevi so Babyshambles podpisali milijon funtov vredno pogodbo z založbo Parlophone.