Noče se udeleževati dovolj terapevtskih srečanj na kliniki Priory. Foto: EPA
Noče se udeleževati dovolj terapevtskih srečanj na kliniki Priory. Foto: EPA
Pete na odru
Tudi na zdravljenju si težke trenutke lajša z glasbo. Foto: EPA
Justin Hawkins
Med pevcem skupine The Darkness in Dohertyjem naj bi se spletlo trdno prijateljstvo. Foto: EPA

Vodja skupine Babyshambles, ki se bori z odvisnostjo od mamil v ekskluzivni kliniki Priory, naj bi najprej medicinskega tehnika "grdo besedno napadel", ker mu je ta naročil, naj se udeležuje več terapevtskih srečanj. Proti "medicincu" je zamahnil, ko ga je ta skušal pomiriti, in začel udarjati po stenah.

Dohertyju so zagrozili, da mu bodo dali pomirjevala, če se ne bo umiril, on pa je še naprej ponavljal, da noče biti več tam in da ne bo sodeloval pri ničemer. Zahteval je tudi srečanje s svojo zaročenko (morda le spremljevalko, govorice so različne) Kate Moss. Zdaj so Dohertyju dodelili osebnega varnostnika, ki naj ne bi varoval njega, ampak medicinsko osebje - pred njim.

Dohertyju so na sodišču naročili zdravljenje prejšnji petek, ko je priznal lastništvo prepovedanih mamil.

Pestro glasbeno dogajanje na kliniki Priory
Tudi sicer je na ugledni kliniki Priory pestro, saj se tam poleg Dohertyja trenutno zdravita še dve vodji slavnih angleških glasbenih skupin, in sicer Tom Chaplin iz skupine Keane in Justin Hawkins iz skupine The Darkness. Fantje naj bi se tam zelo zbližali in "se s pomočjo glasbe prebijajo skozi težke dni".

Neki dobro obveščeni vir je povedal, da so se sicer bežno poznali že predtem, a zdaj, ko so se srečali v težavnih okoliščinah, je med njimi "kliknilo", saj je čas na zdravljenju že tako čuden, če so tam še drugi znani obrazi, pa še bolj. Pravzaprav naj bi vse skupaj na Prioryju izgledalo kot nekakšna zvezdniška različica Velikega brata.

Glasbeno pobudo naj bi prvi dal Tom Chaplin (na odvajanju od kokaina), ki je na enem izmed terapevtskih skupinskih srečanj začel igrati klavir. Pridružila sta se mu tudi Doherty in Hawkins ter predlagala, da bi skupaj napisali kaj glasbe. Med Petom in Justinom, ki je v Prioryju, ker "potrebuje počitek in čustveno zdravljenje", naj bi se razvilo še posebej trdno prijateljstvo, saj je Pete Justina povabil, naj ta konec tedna nastopi s skupino Babyshambles.