Foto:
Foto:
Nastop Babyshambles na Švedskem
Druge člane skupine skrbita Petovo zdravje in sreča. Foto: EPA
Pete pred sodiščem
Sodnica je pohvalila njegovo odločenost za boj proti odvisnosti. Foto: EPA

"Na Portugalsko sem odšel, da bi se razstrupil in očistil, da bi mi nato lahko vsadili zdravilo. A stvari z vsadkom so šle ves čas narobe, najprej je bila zamuda zaradi državnega praznika, potem pa ga je uničila carina," je povedal.

"Umazani odmerek" uničil vsa prizadevanja
Po vrnitvi v London je z odmerkom mamil uničil vse, kar je dosegel na kliniki za odvajanje od mamil. Potem ko so ga na Švedskem vnovič ujeli z mamili, se je počutil tako slabo, da se je moral takoj ob vrnitvi v London spet "zadeti", je povedal in dodal, da je "umazani odmerek" nanj vplival kar tri dni.

Zdaj naj bi bil resnično odločen, da se bo otresel odvisnosti, zato je zaradi načrtovane vsaditve zdravila, ki zavira delovanje opiatov, odpovedal nastop svoje skupine na prireditvi Ibiza Rocks, ki bi se moral zgoditi 26. julija. Drugi člani skupine naj bi ga pri tem podpirali, saj jih bolj kot uspeh skupine skrbita Petovo zdravje in sreča.

Še letos soloprvenec?
Kljub težavam z odvisnostjo in temu, da skoraj vsak dan polni stolpce tabloidov ravno zaradi dejanj pod vplivom mamil, pa je Pete Doherty še vedno glasbenik, po besedah nekaterih kritikov celo glasbeni genij. Pravi, da za letos načrtuje izdajo svojega solističnega prvenca, hkrati pa naj bi delal tudi pri drugem albumu svoje skupine Babyshambles, ki je leta 2005 navdušila s prvencem Down in Albion. Delovni naslov Dohertyjevega samostojnega izdelka naj bi bil The Implant Sessions, ki se seveda nanaša na tolikokrat omenjani vsadek, ki naj bi pevcu pomagal v boju proti odvisnosti od mamil. Album naj bi bil akustičen in precej drugačen od glasbe Babyshambles, saj bo Dohertyjev lastni izdelek.

Sočutna Paris Hilton
V Dohertyjeve težave se je po mnogih drugih znanih imenih vtaknila celo hotelska dedinja Paris Hilton, ki je povedala, da se ji nekdanji spremljevalec supermanekenke Kate Moss "smili" zaradi njegovih težav s heroinom. Še bolj pa se ji zdi žalostno to, da mu prijatelji ne pomagajo pri odvajanju. Izjavila je: "Pete Doherty se mi smili. Skrb vzbuja to, da mu prijatelji dovolijo, da to počne. Kate Moss mu poskuša pomagati in se boji zanj."

Težavni rocker, ki naj bi bil te dni že nastanjen na neki londonski kliniki za odvajanje od mamil, naj bi znancem povedal, da se veseli življenja brez odvisnosti in da načrtuje preprosto življenje v koči z majhnim ribnikom in s svojo kitaro.