Pete na sodišče vedno pride v klobučku. Foto: EPA
Pete na sodišče vedno pride v klobučku. Foto: EPA
Pete Doherty
Doherty poleti s svojo skupino veliko igra na glasbenih festivalih na Otoku in po Evropi. Foto: EPA

Ta načrt je pevec skupine Babyshambles predstavil tudi sodnici Jane McIvor. Pete se oziroma bi se moral na sodišču javljati precej pogosto, saj je na neke vrste pogojni kazni – policisti so ga namreč že velikokrat zasačili z drogami.

Doherty, ki je eden tistih zvezdnikov, ki skrbijo, da se britanski tabloidi dobro prodajajo, pa se je v zadnjih letih zapletel še v številne druge nevšečnosti, od domnevne kraje avtomobila do izpadov na letališčih. 27-letni Pete je sodnici razložil, kako naj bi deloval kot noht velik vsadek. Zmanjšal naj bi njegov "apetit" po drogah, saj preprečuje, da bi uživalec opiatov občutil "zadetost".

Pete misli resno?
Čeprav še nobeden od Petovih krvnih testov ni pokazal, da je popolnoma opustil mamila, je sodnica je Peta opogumila, da so zdravniki zadovoljni z njegovim napredkom. "Na pravi poti ste. Vem, da ni lahko, poznam okoliščine. A cenim vaš trud. Mislim, da bi morali v naslednji šestih mesecih vse napore usmeriti v to, da bo test čim prej negativen," je bila prijazna sodnica, čeprav je zvezdnik na sestanek zamudil dve uri. Predlagala je, da Peta testirajo enkrat tedensko, in ne več dvakrat, McIvorjeva in pevec pa imata naslednji zmenek septembra.

Kaj je bilo na Portugalskem?
Pred dobrim mesecem so britanski časniki zapisali, da je Pete Doherty odpotoval na Portugalsko, kjer naj bi se na neki kliniki poskusil rešiti pekla mami. O tem, kaj se je dogajalo na Portugalskem, pa kasneje ni bilo nobenih novic. Pete s svojo skupino že nekaj dni zatem odpotoval na glasbeni festival na Švedsko, kjer se je seveda spet zapletel v manjši škandal.

Kate je spet izpovedal ljubezen
V intervjuju za britanski BBC je Pete zatrdil, da si še nikoli ni tako močno želel biti "čist". Njegova odvisnost slabo vpliva na njegovo glasbeno ustvarjanje, na odnose v skupini Babyshambles in predvsem na njegovo zvezo s Kate Moss. No, in Pete si ni mogel kaj, da ne bi ponovno vsem Britancem sporočil, da še vedno ljubi Kate.