Peta, ki se v javnosti zelo rad pokaže s klobukom, so v Barceloni pozdravile navdušene oboževalke. Foto: EPA
Peta, ki se v javnosti zelo rad pokaže s klobukom, so v Barceloni pozdravile navdušene oboževalke. Foto: EPA
Pete Doherty
Za Peta držijo pesti njegovi prijatelji, ki upajo, da bo na Portugalskem našel mir pred vztrajnimi paparaci. Foto: EPA

Dobro obveščeni viri, ki so blizu Petovi skupini Babyshambles, so potrdili, da je Pete ta teden prostovoljno odletel na Portugalsko, kliniko za odvajanje od mamil pa naj bi izbral sam.

"Vse je organiziral Pete in nihče ga ni silil, odločil se je on sam," je povedal neki znanec Babyshamblesov. Doherty, ki so ga samo letos že nič kolikokrat policisti aretirali zaradi posedovanja prepovedanih drog, se je doslej že nekajkrat poskušal odvaditi mamil, a mu ni uspelo.

Bo tokrat uresničil načrt?
Tokrat naj bi bilo drugače. Pete namreč želi, da bi ga ljudje začeli jemati resno, in nikakor noče biti več "vsak drugi dan na naslovnicah neprizanesljivih britanskih tabloidov". Poleg tega bi rad utrdil svojo zvezo z manekenko Kate Moss - njuno razmerje že nekaj mesecev ostaja nekoliko skrivnostno. Na Portugalsko naj bi odšel za "najmanj nekaj tednov, dokler se pač razstrupljanje ne bo končalo".

Dohertyjeva izpoved
Pete se je prejšnji mesec "izpovedal" nekemu novinarju: "Nekaj časa so bile stvar tako črne, da nisem bil pri sebi. Ves čas sem mora slačiti hlače pred policisti. Sedeti v celicah na policijskih postajah. Zdaj si zares želim malo samokontrole. Čeprav so kakršni koli načrti zadnja stvar, ki si jo človek v mojem položaju želi."

Škandali se vrstijo
Peta so 1. junija znova zasliševali policisti, saj so na letalu EasyJeta, ki je letelo iz Londona v Barcelono, našli uporabljeno iglo. Peta, ki je šel v Barcelono na glasbeni festival, so španski policisti sicer preiskali, kmalu pa so ga izpustili, saj ga niso mogli povezati z iglo na stranišču. EasyJet ga je takoj uvrstil na črno listo, torej med tiste potnike, ki na njihovih letalih niso zaželeni.