Ima Pete na glavi klobuk ali vesoljski krožnik? Foto: EPA
Ima Pete na glavi klobuk ali vesoljski krožnik? Foto: EPA
Tom Cruise
Tom Cruise, najglasnejši zagovornik in promotor scientološke cerkve. Foto: EPA

Vodja Babyshamblesov se je za "bizarni znanstvenofantastični kult", kot ga imenuje neki britanski časopis, ki je v svet ponesel presenetljivo novico, uvedla njegova ljubimka, DJ-ka Nadine Ruddy. Neki vir je za Sun povedal: "Nadine je prepričana scientologinja. Svoja verovanja jemlje zelo resno. O tem se veliko pogovarja s Petom, zato si je kupil nekaj knjig, da bi se poučil o tej veri. Hotel je pač izvedeti več o Nadine in o tem, v kaj veruje."

Tudi na Peta prisesan vesoljec?
Scientološko cerkev, ki je zadnja leta vse bolj razvpita in vplivna ravno zaradi zvezdniških pristašev, kot je Tom Cruise, je leta 1951 ustanovil ameriški pisatelj znanstvene fantastike L. Ron Hubbard. Pisec je bil prepričan, da je intergalaktični vladar Xenu na Zemljo poslal zunajzemeljska bitja in jih nato uničil, tako da jih je naselil v okolici vulkanov in jih razstrelil s hidrogenskimi bombami. Duše teh vesoljskih bitih so se nato prisesale na izbrane ljudi (tetane), ki bodo nekega dne rešeni, (morda malce po svoje) razlaga Sun.

29-letni Doherty se je z Nadine sestajal že leta 2005, lani poleti pa naj bi imela bežno razmerje, le nekaj tednov po rockerjevem razhodu s supermanekenko Kate Moss. Na pomlad pa sta se spet našla, saj največje ovire za njuno druženje, nekoč zanj usodne Kate, ki mu je menda prepovedovala, da bi se videl z Nadine, (za zdaj) ni več v Petovem življenju.

A. K.