Prvič skupaj v javnosti. Foto: EPA
Prvič skupaj v javnosti. Foto: EPA
Oba sta v glasbeni industriji. Foto: EPA
Oba sta v glasbeni industriji. Foto: EPA

Eden izmed štirih članov švedske zasedbe ABBA Björn Ulvaeus in Lena Kallersjö sta februarja letos po 41 "čudovitih letih, polnih dogodivščin", napovedala, da odhajata po ločenih poteh. Takrat sta obljubila, da bosta kljub ločitvi še naprej ostala tesna prijatelja in skupaj uživala v družinskih praznikih, kot so rojstni dnevi njunih vnučkov.

77-letnik pa se je na premieri svojega muzikala Pika Nogavička v cirkusu, ki ga je zasnoval na podlagi zgodbe Astrid Lindgren, po rdeči preprogi z roko v roki veselo prvič sprehodil z novo ljubeznijo. "To je moja partnerica Christina. Že nekaj časa se videvava in želel sem si jo pripeljati na to prireditev. V bistvu je prvič, da sva šla skupaj ven na tak način," je povedal glasbenik in tako javnosti predstavil 49-letno Christino Sas.

Spoznal naj bi jo v Nemčiji med izidom albuma Voyage, najnovejšega glasbenega dela švedske skupine – njegovo dekle, ki naj bi okoli vratu nosilo ogrlico z njegovim imenom, dela za založbo Universal Music Group. Zveza naj bi bila sicer še dokaj sveža, poroča Daily Mail.

Ulvaeus je bil sicer med letoma 1971 in 1979 poročen s sočlanico skupine Agnetho Fältskog. Zakon sta sklenila leto pred nastankom ABBE, skupaj pa imata hčer Lindo in sina Petra. Z Leno, s katero sta se do oltarja sprehodila leta 1981, ima dve hčeri – Emmo in Anno.