Taylor Swift in Pharell Williams. Foto: AP
Taylor Swift in Pharell Williams. Foto: AP

"Obstajajo zvezdniki, ki jih spoštujem in imajo svoje stališče, ampak ne vsi. Jaz sem eden tistih, ki pravijo, kaj za vraga, utihni. Nihče te ni vprašal. Ko se izpostavijo in so vsi pravičniški in si zavihajo rokave in hodijo naokoli s transparenti ... Samo utihni!" je dejal 51-letni glasbenik.

Sorodna novica Taylor Swift prekinila politični molk in javno podprla Kamalo Harris

Williams tako tudi ni želel razkriti, koga bo sam volil na novembrskih predsedniških volitvah, je pa v smehu pripomnil, da ni prepričan, da bi kadar koli lahko volil skrajno desnico. "Rad imam svoje ljudi in rad imam državo, ampak se mi zdi, da je potrebno še veliko dela, in jaz sem človek akcije," je dodal.

Intervju z večkratnim dobitnikom grammyja je bil objavljen dan za tem, ko je Taylor Swift podprla Kamalo Harris za predsednico. 34-letna pevka je verjetno najvplivnejša zvezdnica, ki je javno podprla kakega kandidata na letošnjih volitvah, še zdaleč pa ni edina.

Harrisovi so tako podporo med drugim izrekli Olivia Rodrigo, George Clooney, Barbra Streisand, John Legend, Rosie O’Donnell, Jamie Lee Curtis, Robert De Niro in Billie Eilish.

Donald Trump ima medtem na svoji strani Roseanne Barr, Kida Rocka, Hulka Hogana in Elona Muska.

Zaradi omenjenega komentarja mnogi Williamsa kritizirajo, nekateri so ob tem poudarili, da morda ni pravi za kritiziranje političnosti svojih stanovskih kolegov, saj je leta 2018 nastopil na gala dogodku v Los Angelesu, na katerem so zbrali 60 milijonov dolarjev sredstev za izraelske obrambne sile (IDF).

"Izraelska vojska bo ta sredstva porabila za nakup še več streliva in bomb za pobijanje še več civilistov," je takrat opozoril palestinski novinar in aktivist Ahmed Abu Artema, ki je v odgovor na zvezdniško zbiranje sredstev v Gazi organiziral protestni shod.