Ljubljenki britanskih src - Jessica Ennis (levo) in vojvodinja Catherine. Foto: Reuters
Ljubljenki britanskih src - Jessica Ennis (levo) in vojvodinja Catherine. Foto: Reuters
Kate Middleton
Kate je bila videti dobro razpoložena, kot da bi želela pozabiti na zdravstvene težave. Foto: EPA

30-letna žena britanskega princa Williama, ki je v veselem pričakovanju, je ambasadorka britanske olimpijske in paraolimpijske reprezentance, zato je bila med igrami v Londonu pogosta gostja na tribunah. Od takrat se je veliko spremenilo, Kate že nekaj tednov mučijo hude jutranje slabosti, zato je precej omejila svoje obveznosti.

Številniso bili zato prijetno presenečeni, ko se je nasmejana in v zeleni obleki Alexandra McQueena pojavila na BBC-jevi podelitvi nagrad najboljšim špornikom leta na Otoku. Nagrado za najboljšega športnika je podelila kolesarju Bradleyju Wigginsu, zmagovalcu Tour de Francea in dobitniku olimpijskega zlata, ob tem pa v ozadju poklepetala še z drugouvrščeno, najboljšo sedmerobojko na svetu in britansko ljubljenko Jessico Ennis. Mimogrede, na tretje mesto se je uvrstil tenisač Andy Murray. Nato je Catherine za življenjsko delo nagradila še Sebastiana Coa.

Kje bosta preživela božič?
Celotna prireditev v Londonu je trajala kar štiri ure, Catherine pa se je množici pridružila le za zadnjo uro. Da bo med podeljevalci, je bila skrivnost, verjetno zato, ker si prireditelji niso upali z gotovostjo zagotoviti njene prisotnosti. Zaradi hudih jutranjih slabosti, imenovanih hyperemesis gravidarum, in nekajdnevnega počitka v bolnišnici je namreč morala odpovedati zadnje štiri javne nastope.

Vojvodinja Cambriška po prihodu iz bolnišnice sicer okreva v Kensingtonski palači v Londonu, princ William pa trenutno živi v njuni najeti hiši v Angleseyju v Walesu, kjer opravlja delo vojaškega pilota. V prestolnico se bo vrnil pred božičem, ni pa še znano, ali se bo par pridružil drugim članom kraljeve družine v Sandringhamu, kjer britanska družina tradicionalno preživi praznike.

Komentar ob pogledu na Jessico? "Uau"
Kot rečeno, vsaj tolikokrat, kot so fotografi slikali Kate, pa so tudi zlato dekle britanske atletike, olimpijsko prvakinjo v sedmeroboju Jessico Ennis, ki je na prireditev prišla v tesno oprijeti živo rdeči večerni obleki do tal, s tankim črnim pasom.

Kroj je izredno poudaril njeno športno postavo, predvsem je gledalcem padla v oči čvrsta zadnjica, ki je na družbenih omrežjih sprožila pravi vihar. Splošno mnenje je bilo, da se z njo ne more primerjati niti slavna zadnjica Pippe Middleton, Katine sestre. Jessica je bila po mnenju britanskih komentatorjev vsekakor tudi modna zmagovalka večera.