Velik del premoženja pokojne dive r'n'b-ja bo zdaj pripadel mami Cissy Houston. Foto: EPA
Velik del premoženja pokojne dive r'n'b-ja bo zdaj pripadel mami Cissy Houston. Foto: EPA

"Whitney Houston je zapustila deset odstotkov premoženja svoji hčerki, ki ga je dobila, ko je dopolnila 21 let. Toda nikoli ni dočakala 30. rojstnega dne, ko bi bila upravičena do celotnega premoženja," je za ameriški tabloid E! izjavila odvetnica Mina Sirkin. 90 odstotkov premoženja bo tako zdaj pripadlo staršem, bratom ter celo nekdanjemu možu Houstonove, Bobbyju Brownu.

Edino hčerko dveh superzvezdnikov so 31. januarja letos našli nezavestno v kopalni kadi. Šest mesecev je bila v komi, nato pa je v nedeljo za vedno zgubila boj z življenjem. "V večini zveznih držav nekdanji mož pokojne ni upravičen do dedovanja. Zato bo glavno vprašanje, kolikšna bo višina premoženja, do katerega bo upravičen Brown," je še dodala odvetnica.

Zadeve bi lahko dodatno otežilo tudi, če je bila Bobbi Kristina zares poročena z Nickom Gordonom - fantom, ki ga je vzela pod svojo streho Houstonova, ko je bil star 12 let. "Po zakonu v večini zveznih držav je vdovec upravičen vsaj do dela premoženja," je še dodala odvetnica. A Brown je že v preteklih izjavah zanikal, da sta bila njegova hčerka in Gordon poročena.

Kar se tiče osebnega premoženja Bobbi Kristine, kot je njeno stanovanje, pa bo to pripadlo očetu, če ni napisala oporoke. Razen, če je bila zares poročena - v tem primeru del pripade tudi soprogu. Premoženje Houstonove so po njeni smrti ocenili na 18 milijonov evrov.