V Voguu so pojasnili, da so se želeli s to odločitvijo pokloniti platinastemu jubileju vladanja Elizabete II., saj je bila februarja na prestolu že več kot 70 let. Fotografija na naslovnici Vogua je delo fotografa Antonyja Armstronga - Jonesa, posnel jo je v zgodnjih letih njenega vladanja, natančneje leta 1957.

Armstrong-Jones, ki je umrl leta 2017, je bil med letoma 1960 in 1978 poročen z Elizabetino zdaj že pokojno sestro, princeso Margaret.

To je prvič, da se je fotografija najstarejše monarhinje na svetu znašla na naslovnici omenjene revije. Predtem sta naslovnico krasili že dve njeni ilustraciji – ob poroki s princem Filipom leta 1947 in ob njenem srebrnem jubileju vladanja leta 1977.

"Britanski Vogue se je želel posebej pokloniti njenemu veličanstvu, kraljici Elizabeti, in se je ozrl na svoje posebno razmerje z monarhinjo med njenimi 70 leti na prestolu," so zapisali v uredništvu. Ta izdaja revije bo na britanske police prišla 29. marca, šlo pa bo za dvojno naslovnico – na drugi bo igralka Anya Taylor-Joy, igralka iz nadaljevanke Kraljičin gambit.

Elizabeta II. je monarhinja z najdaljšim stažem v britanski kraljevini. Aprila bo dopolnila že 96 let, vlada pa štiridnevno praznovanje za njen rojstni dan načrtuje v začetku junija.