Poročila sta se leta 1986, ločila pa deset let pozneje. Njuni prijatelji pa napovedujejo, da se bosta še drugič vzela. Foto: EPA
Poročila sta se leta 1986, ločila pa deset let pozneje. Njuni prijatelji pa napovedujejo, da se bosta še drugič vzela. Foto: EPA
V zakonu sta se jima rodili dve hčerki, princesi Eugenie in Beatrice. Foto: EPA

Vojvoda in vojvodinja Yorška sta se leta 1986 poročila v londonski opatiji Westminster, v zakonu sta se jima rodili princesi Beatrice in Eugenie, kljub njenemu nenehnemu kršenju kraljevega protokola pa sta veljala za srečen par, dokler ni leta 1992 izbruhnila afera, v kateri je prišlo na dan, da ima vojvodinja razmerje z ameriškim finančnim svetovalcem Johnom Bryanom.

Tabloidi so namreč objavili fotografije, na katerih John rdečelasi Sarah poljublja stopalo, potem ko sta vojvoda in vojvodinja objavila, da bosta zaradi nesoglasij nekaj časa živela ločeno.

Sporazumno sta se ločila štiri leta pozneje in ostala dobra prijatelja, še vedno sta tudi živela skupaj v njegovi rezidenci. Skozi leta so obema pripisovali številna razmerja, a nobeno se ni obdržalo, zadnje čase pa vse več časa preživljata drug z drugim.

Pomenljiva vrnitev na Balmoral
Britanski mediji pa so našpičili ušesa, ko so izvedeli, da sta se zdaj za konec tedna hčerkama pridružila tudi na gradu Balmoral na Škotskem, ki velja za poletno rezidenco britanske kraljice Elizabete II.

Sarah Ferguson je bila namreč tam, ko je leta 1992 izšel tabloid The Daily Mirror s senzacionalno zgodbo o njenem skoku čez plot, britanska kraljica pa ji je zato nemudoma odrekla gostoljubje in jo poslala nazaj v London. Več kot 20 let Sarah tako v Balmoral kljub odličnim odnosom z Andrewom ni stopila, zato se Britanci sprašujejo, kaj je zdaj kraljico pripravilo do tega, da ji je dovolila vrnitev.

Njuni prijatelji ne dvomijo
Prepričani so, da je Andrew svoji materi povedal, da je Sarah pač ljubezen njegovega življenja in naj se s tem sprijazni, vse glasnejše pa so govorice o tem, da si bosta danes 53-letna nekdanja zakonca še enkrat obljubila večno zvestobo.

"Ne bi me presenetilo, da bi se spet vzela. Sta odličen par in čudovita starša," The Telegraph povzema izjavo njunega družinskega prijatelja. Neki drug prijatelj pa je še bolj odločen: "Znova se bosta poročila, zapomnite si, kaj sem rekel! Je samo še vprašanje časa," je zatrdil.