Princ in njegova druga žena sta pred kratkim obiskala Pakistan. Foto: EPA
Princ in njegova druga žena sta pred kratkim obiskala Pakistan. Foto: EPA
Princ Harry, princ Charles in princ William
Mlada princa sta veliko bolj priljubljena kot njun oče. Veliko Britancev bi na prestolu najraje videlo Williama, Charlesa pa bi kar preskočili. Foto: EPA

Filmček namreč prikaže en čisto običajen dan v prinčevem življenju. Charlesa sicer niso posneli v pižami in copatih med umivanjem zob, ampak so ga ob 8.30 "zasačili" za pisalno mizo v Clarence Housu, kjer pregleduje papirje.

Charles in Camilla se nato odpravita v Birmingham, kjer se v mladinskem centru pogovarjata z najstniki, povsod pa ju z zastavicami veselo pozdravljajo ljudje. Pokramljata tudi z igralci kriketa in se oglasita v baletni šoli. Okoli petih popoldne princ in Camilla s helikopterjem odletita na posestvo Highgrove, kjer gostita dobrodelni sprejem, zvečer pa je princ spet v svoji pisarni, kjer dela do pol devetih.

Bi se princ le rad prikupil rojakom?
Filmček z uradnim naslovom Away Day so posneli 12. septembra letos. Britanci so odločitev Charlesa, da objavi film, pospremili z razlago, da si princ tako želi povečati svoj ugled. Princ, ki ga veliko rojakov ne želi za kralja, si je pred kratkim nekaj točk že nabral - uspešno je namreč posredoval pri izpustitvi na smrt obsojenega Britanca, ki je bil v pakistanskem zaporu 18 let. Britanska kraljeva družina gre tudi v korak s časom. Obiskovalci njihove spletne strani se lahko naročijo na elektronska sporočila, v katerih izvedo, kaj počnejo njihovi najljubši prve družine na Otoku. Britance seveda najbolj zanimata Charlesova sinova William in Harry.

Charles ima tudi novo spletno stran
In ne nazadnje, princ Charles ima tudi prenovljeno spletno stran, na kateri se je razpisal o marsičem, tudi o svojih prizadevanjih za ekološko kmetovanje in ohranjanje okolja. Tudi Camilla izda nekaj svojih skrivnosti in strasti - rada ima ribolov, sprehode in vrtnarjenje, na Highrovu jo čakajo trije konji, družbo pa ji vedno delajo tudi trije terieji, Tosca, Rosie in Freddie.