Harry je v pogovoru za NBC razkril še, da je babici obljubil, da bo lahko kmalu spoznala svojo pravnukinjo Lilibet in spet videla Archieja. Foto: EPA
Harry je v pogovoru za NBC razkril še, da je babici obljubil, da bo lahko kmalu spoznala svojo pravnukinjo Lilibet in spet videla Archieja. Foto: EPA

Vojvoda Susseški je skupaj z ženo Meghan prejšnji teden pripotoval v Evropo na odprtje Iger nepremagljivih (Invictus Games), ki letos potekajo na Nizozemskem, predtem pa se je ustavil v Windsorju, na obisku pri babici. Kot navaja BBC, je bilo to prvič, da sta zakonca Sussex skupaj stopila na angleška tla, odkar sta v začetku leta 2020 nepričakovano napovedala izstop iz kraljeve družine.

Harry je v torek posnetek pogovoru za ameriško televizijo NBC oz. oddajo Today v Haagu dejal, da se je z obiskom monarhinje, ki bo v četrtek na svojem posestvu Sandringham praznovala 96. rojstni dan, želel le prepričati, da je "zaščitena" in da "ima ob sebi prave ljudi". Po poročanju nekaterih britanskih medijev se je ob tem na kratko srečal tudi z očetom, princem Charlesom. V kateri smeri je potekal pogovor, ni znano.

Je pa Harry zatrdil, da se Elizabeta II. kljub umiku iz javnosti (odpovedala je udeležbo na več dogodkih, povezanih z velikonočnimi običaji, kar zanjo ni značilno) počuti dobro oz. "je v dobri formi". "Res jo je bilo lepo videti. Vedno ima tako dober smisel za humor," je še dodal.

A če so Britance pomirile njegove besede glede kraljičinega zdravja, jih zdaj vznemirja, kaj je imel vojvoda Susseški v mislih, ko je omenjal "prave ljudi". Nedavno je namreč precej razburjenja povzročilo dejstvo, da je svojo mater na spominsko slovesnost ob prvi obletnici smrti vojvode Edinburškega pospremil osramočeni sin Andrew, vojvoda Yorški, od katerega se zaradi vpletenosti v pedofilski škandal želi kraljeva družina čim bolj distancirati.

Spet drugi pa predvidevajo, da je Harry namigoval na odnos med Elizabeto in svojim očetom Charlesom ter bratom Williamom. Vojvode Cambriškega sicer v času obiska ni bilo v Windsorju – po neuradnih informacijah britanskih tabloidov se z družino mudi na zimskem oddihu v francoskih Alpah.

Celoten pogovor z vojvodo Susseškim naj bi bil objavljen še danes, ob tem poroča BBC. Nekateri britanski tabloidi pri tem trdijo, da bi lahko v pogovoru Harry znova vrgel nekaj "bomb", s katerimi želim očrniti svojo družino.