Foto:
Foto:
Williamov mlajši brat Harry se je že odločil za odhod na vojaško akademijo. Mu bo sledil tudi starejši brat?
William se dobro razume s svojim očetom, ki je na fotografiji s svojo partnerko Camillo.

Vendar je 22-letni William, ki končuje zadnji letnik geografije na univerzi St. Andrews, v precepu, saj bi hkrati rad nadaljeval tudi dobrodelno delo svoje pokojne mame, princese Diane, ki se je med drugim borila za preprečevanje lakote in aidsa.

Mladi princ pravi, da si noče zatiskati oči pred nesrečo, ki se dogaja drugim ljudem, prav tako pa ne želi biti celo življenje zaprt v kraljevi palači, stran od resničnega sveta.

Ravno zato bi se rad pridružil vojski in šel tja, kjer so že bili njegovi rojaki. V enem od svojih redkih intervjujev je mladi princ dodal še, da uživa na fakulteti, vendar meni, da je prišel čas, ko mora preizkusiti še kaj drugega.

Mladeniča, ki je svetle lase in privlačen videz podedoval od svoje mame, so mediji v času študija pustili pri miru, vendar se bo ob odhodu z univerze naslednje leto verjetno tudi to spremenilo.

Za razliko od Williama pa se njegov mlajši brat Harry večkrat pojavlja v medijih, predvsem zaradi pijančevanja in domnevnega uživanja drog. Sicer pa se je tudi Harry zavezal vojski. Leta 2005 bo namreč že vpisan na vojaško akademijo.

V intervjuje se je bodoči kralj dotaknil tudi svojega razmerja z očetom. Povedal je, da se zelo dobro razumeta, vendar pa Williama motijo kritike medijev, ki prestolonasledniku sledijo na vsakem koraku.