V videoposnetku, ki ga je objavila kraljeva palača, je valižanska princesa Catherine dejala, da je za njo in družino devet izjemno težkih mesecev: "Ne morem vam povedati, kakšno olajšanje je, da sem končno zaključila kemoterapijo."

"Življenje, kot ga poznate, se lahko spremeni v trenutku," je dejala Catherine in dodala, da je "potovanje z rakom zapleteno, strašljivo in nepredvidljivo za vse, še posebej za najbližje".

Z možem prestolonaslednikom Williamom sta se zahvalila za podporo, prijaznost in sočutje, poudarila pa je, da je njena pot do ozdravitve in popolnega okrevanja še dolga.

"Ta čas naju je z Williamom predvsem opomnil, da morava biti hvaležna za preproste, a pomembne stvari v življenju, ki jih mnogi med nami pogosto jemljejo za samoumevne. Preprosto ljubiti in biti ljubljen," je dejala v videosporočilu.

Dejala je še, da bo v naslednjih nekaj mesecih imela še nekaj javnih nastopov. Iz palače so sporočili, da je Catherine začela delati od doma, do konca leta pa se bo vrnila k "lahkotnemu programu zunanjih obveznosti".

Princesa Kate je javnost s svojim bojem z rakom seznanila letos marca, le nekaj časa po tem, ko so zahrbtno bolezen diagnosticirali tudi njenemu tastu, kralju Karlu III. Kralj je od takrat imel nekatere javne nastope.

Princesa Kate na kronanju kralja Karla III. Foto: Reuters
Princesa Kate na kronanju kralja Karla III. Foto: Reuters