Nasmejana Catherine na finalu Wimbledona. Foto: Reuters
Nasmejana Catherine na finalu Wimbledona. Foto: Reuters

42-letna princesa je moški finale Wimbledona spremljala s svojo devetletno hčerko, princeso Charlotte, in sestro Pippo Midddleton (40). To je šele drugič, da se je Kate letos pojavila v javnosti, iz Kensingtonske palače pa so sporočili, da bo tudi nadaljevala tradicijo in podelila pokal zmagovalcu.

Sorodna novica Đoković nemočen, Alcaraz ostaja vladar Wimbledona

Za zmago sta se sicer v ponovitvi lanskega finala potegovala lanski zmagovalec, Španec Carlos Alcaraz, in Srb Novak Đoković, ki je na sveti travi slavil že kar sedemkrat. Uspešnejši je bil španski tenisač.

Princesa Catherine je prišla v Wimbledon v spremstvu hčerke Charlotte. Foto: Reuters
Princesa Catherine je prišla v Wimbledon v spremstvu hčerke Charlotte. Foto: Reuters

Ko je Catherine prispela v kraljevsko ložo nad osrednjim igriščem, jo je množica sprejela z bučnim stoječim aplavzom, princesa pa se jim je zahvalila s širokim nasmeškom in jim pomahala, preden je trojica zasedla svoje sedeže.

Princesa se je finala Wimbledona udeležila brez svojega moža, princa Williama, ki je odpotoval v Nemčijo na finale evropskega nogometnega prvenstva med Anglijo in Španijo.

Stanje "boljše, a ne popolno"

Princesa si sicer običajno v Wimbledonu ogleda več obračunov, tokrat pa je zaradi zdravstvenih težav od operacije trebušne votline januarja in posledične kemoterapije v javnosti tako rekoč ni, zaradi česar so se pojavljali številna ugibanja in teorije zarot.

Junija se je prvič po pol leta z udeležbo na vojaški paradi Pozdrav zastavi vrnila k opravljanju kraljevih dolžnosti. Pred parado je sporočila, da je njeno zdravstveno stanje znatno boljše, a ne popolno.

"Dobro napredujem, a kot vedo vsi, ki gredo na kemoterapijo, so dobri in slabi dnevi," je sporočila takrat.

Kraljeva družina ni razkrila podrobnosti o vrsti raka ali o zdravljenju princese razen tega, da se je preventivna kemoterapija začela februarja.

Njena bolezen je sovpadala z boleznijo 75-letnega Karla III., ki se prav tako zdravi zaradi raka.

Princesa Catherine znova v javnosti