46-letna Shakira se je lani razšla z nogometašem Gerardom Piquejem in se z otrokoma preselila v ZDA. Foto: AP
46-letna Shakira se je lani razšla z nogometašem Gerardom Piquejem in se z otrokoma preselila v ZDA. Foto: AP

Shakiro, ki se je junija lani po 11 letih razšla s španskim nogometnim zvezdnikom Gerardom Piquejem in se s sinovoma iz Barcelone preselila v Miami v ZDA, tako čaka še en postopek. Zaradi suma utaje davkov je namreč en postopek proti njej stekel že pred leti, ker v obdobju 2011–2014 v Španiji ni imela prijavljenega stalnega prebivališča, čeprav naj bi tam živela večji del leta, s čimer se je po navedbah španske davčne uprave izognila plačilu davkov na prihodek.

Leta 2015 je Shakira stalno prebivališče v Barceloni vendarle prijavila, a ji španske oblasti – tako kot nekaterim drugih znanim obrazom, pretežno športnikom – niso bile pripravljene pogledati skozi prste. Primer je sicer še vedno na sodišču, saj je Shakira lani zavrnila ponujen dogovor s tožilstvom ter zatrdila, da je nedolžna. Proti konca leta je pričakovati nadaljevanje sojenja, ko bo pričala tudi glasbena zvezdnica. Tožilstvo sicer poleg za 23 milijonov evrov finančne kazni za Shakiro zahteva tudi osem let zapora.

Vzporedno pa je proti Shakiri zdaj stekel še en postopek, in sicer zaradi utaje davka na premoženje in prihodek po letu 2015. Podrobnosti sicer še niso znane, poroča Reuters. Tudi pevkini predstavniki za odnose z javnostmi se na odločitev sodišča v mestu Esplugues de Llobregat blizu Barcelone še niso odzvali.