Sylvester Stallone v družbi svojih dam na podelitvi zlatih globusov - žene Jennifer Flavin (v sredini) in hčerk Sistine (skrajno levo), Scarlet in Sophie. Foto: Reuters
Sylvester Stallone v družbi svojih dam na podelitvi zlatih globusov - žene Jennifer Flavin (v sredini) in hčerk Sistine (skrajno levo), Scarlet in Sophie. Foto: Reuters

Poleg tega so obtožbe ženske, ki živi v Santa Monici v Kaliforniji, že zastarale, so sporočili iz tožilčeve pisarne. Po zakonih zvezne države Kalifornije morajo biti vsi spolni prestopki obravnavani najkasneje po desetih letih od domnevnega prekrška.

Ženska, katere ime javnosti ni znano, je slavnega igralca obtožila dveh spolnih napadov in ponudila tudi več prič. "A nobena izmed prič ni podkrepila trditev domnevne žrtve, tudi dodatne preiskave niso ponudile prepričljivih dokazov," so zapisali.

Ženska je tožbo vložila novembra lani, Stallone pa je njene obtožbe ves čas zavračal.

Vrnil se bo kot Rambo
Danes 72-letni zvezdnik se je med hollywoodske "težkokategornike" povzpel po zaslugi z oskarjem nagrajenega boksarskega filma Rocky in v naslednjih letih postal eden najbolj priljubljenih akcijskih igralcev po zaslugi že omenjenega Rockyja in franšize Rambo.

Stallone je sicer maja letos presenetil z novico, da se bo še petič vrnil v vlogi vietnamskega vojnega veterana Johna Ramba, tokrat v bitki proti mehiškemu mamilarskemu kartelu. Produkcija petega dela franšize, ki se je davnega leta 1982 začela s filmom First Blood, naj bi se začela že prvega septembra letos: snemali bodo v Londonu, Bolgariji in na Kanarskih otokih.

Stallone je sicer zaposlen še z eno franšizo - Creed II bo nadaljevanje Creeda, ki je bil nepričakovano uspešen spin-off franšize Rocky. Na začetku letošnjega leta je igralski veteran snemal tudi svojo vlogo za četrti del franšize Plačanci (Expendables), čeprav se je pred tem pisalo, da je od te filmske serije odkorakal zaradi "ustvarjalnih nesoglasij" s producentom.