Spoznala naj bi se v čikaškem Rock N' Roll McDonald'su, ko ji je bilo 16 let. Foto: Reuters
Spoznala naj bi se v čikaškem Rock N' Roll McDonald'su, ko ji je bilo 16 let. Foto: Reuters

Ameriški pevec R. Kelly je poleg sodelovanja in vodenja organizirane kriminalne združbe in podkupovanja uradnih oseb obtožen tudi spolnih zlorab in izkoriščanja mladoletnih oseb.

Med njimi naj bi bila tudi 39-letna Stephanie, tretja tožnica Kellyja, ki naj bi leta 1999 imela s 15 let starejšim pevcem šestmesečno razmerje, ko je bila sama stara 17 let. Med svojim pričanjem se je spomnila tudi večerje, ki naj bi se je udeležil tudi raperski duo Boo & Gottis, a ji je bil pogovor z njima prepovedan.

Sorodna novica R. Kelly je za poroko z mladoletno Aaliyah plačal podkupnino

Kelly naj bi se med obedom primerjal z Jerryjem Leejem Lewisom, enim izmed pionirjev rokenrola v 50. letih prejšnjega stoletja, ki je javnost šokiral, ko se je pri 22 letih poročil s svojo 13-letno sestrično v drugem kolenu. Myra Gale Brown je leta 1970 sicer zahtevala ločitev, razlog naj bi bila prešuštvo in zloraba – po njenih besedah je bila žrtev vseh vrst telesne in duševne zlorabe, ki si jih nekdo lahko zamisli.

"Poglejte Jerryja Leeja Lewisa. On je genij in jaz sem genij. Moralo nama bi biti dovoljeno, da počneva, kar koli si želiva. Poglejte, kaj dajeva svetu," naj bi dejal Kelly, ki pa naj bi tudi priznal, da so mu mlajša dekleta ljubša, sam pa se je spraševal, zakaj se ljudje na to odzovejo tako burno, poroča AP.

Imel je dve skrajnosti

Prvič naj bi se z zdaj 54-letnim glasbenikom spoznala v čikaškem Rock N' Roll McDonald'su. Do nje naj bi pristopil neznan moški, jo vprašal po starosti, nato pa pokazal na Kellyja in jo vprašal, ali ve, kdo je. Ob pritrdilnem odgovoru naj bi ji dal Kellyjevo telefonsko številko.

Čeprav naj bi jo takrat vrgla stran, sta se znova srečala leto pozneje, v trgovini, kjer je delala. Do njega je pristopila v upanju, da bi pomagal njeni prijateljici, nadobudni pevki. Čeprav pomoči ni bilo, naj bi kljub njeni mladoletnosti in ranljivosti kmalu začela razmerje.

Spolni odnos naj bi bil ponižujoč, velikokrat ga je tudi snemal. Foto: Reuters
Spolni odnos naj bi bil ponižujoč, velikokrat ga je tudi snemal. Foto: Reuters

Spolni odnos naj bi bil ponižujoč, velikokrat ga je tudi snemal. V prisotnosti drugih v avtomobilu naj bi jo prisilil v oralni spolni odnos, večkrat naj bi jo golo, v ranljivih spolnih položajih pustil samo v sobi. "Lahko je bil prijazen in šarmanten ali pa je bil oblasten, strah vzbujajoč," je dejala Stephanie, ki sicer nikoli ni bila del domnevnega spolnega kulta, v spolne odnose pa je privolila, saj se ji je zdelo, da ni imela druge izbire. Bala naj bi se tudi, kaj bi se lahko zgodilo s posnetki njunih spolnih odnosov.

Kljub verbalnemu in spolnemu nasilju je zatrdila, da Kelly nikoli ni bil fizično nasilen. "Nikoli ne bom pozabila, kako je ravnal z mano," je še poudarila tožnica, ki je glasbenika, ki naj bi zahteval strogo ubogljivost, bil pa je tudi vzkipljiv, pri 18 letih sama zapustila.