Robbie Williams se bo raje kot glasbi posvetil raziskovanju nezemeljskega. Foto: EPA
Robbie Williams se bo raje kot glasbi posvetil raziskovanju nezemeljskega. Foto: EPA
NLP, posnet junija 1984 blizu Rio Clara v Braziliji. Foto: Wikipedia

Vedno kontroverzni pevec, nekdanji član fantovske skupine Take That se že nekaj časa ne pojavlja v medijih. Zdaj pa je v javnost prišla novica, da je pevec videl že tri neznane leteče predmete (NLP-je) zaradi česar naj bi pustil glasbeno kariero in se posvetil raziskovanju nezemeljskega.

NLP je videl trikrat
"Končal sem s petjem, rad bi se posvetil pojavu NLP-jev," je dejal 34-letni Robbie, ki naj bi prvi NLP videl v Britaniji še kot deček, drugič nad hotelom v Beverly Hillsu, tretjega pa na svojem balkonu, ravno potem, ko je dokončal skladbo o nezemljanih. "Kar naenkrat se je na nebu pojavila svetleča krogla. Ljudje bodo mislili, da se mi je zmešalo, vendar vem, kaj govorim," je končal Robbie.

Neznani leteči predmeti
Neznani leteči predmet (NLP: angleško Unidentified flying object - UFO) je uradno opredeljen od leta 1954 kot vsak predmet, ki se s svojim nastopom, aerodinamično lastnostjo ali nenavadno značilnostjo ne sklada z nobenim trenutno znanim letalom ali raketoplanom oz. ga ni mogoče z gotovostjo identificirati kot do zdaj znane zrakoplove.

Pojavlja se trditev, da domnevno nesporen dokaz obstaja, vendar so ga svetovne velesile zadržale zunaj dosega javnosti zaradi strahu pred razširjeno paniko in družbenim razkolom, ki bi lahko bil posledica razkritja tovrstne informacije. Domnevo so izrazili ufologi prav in pomembni vojaški častniki, vladni funkcionarji, astronavti, znanstveniki in drugi opazni zagovorniki teorije nezemljanov.

Po drugi strani pa je prav tolikšna skupina tovrstnih osebnosti, ki zavrača izjave, kot je, teorija zarote NLP-jev, dvomi o njihovemu obstoju in ohranja trditev, da so dokazi neprepričljivi.