Robbie Williams 12. marca leta 2020 v Avstraliji, ko še ni vedel, da bo koncert odpovedan. Foto: EPA
Robbie Williams 12. marca leta 2020 v Avstraliji, ko še ni vedel, da bo koncert odpovedan. Foto: EPA

Williams je leta 2020 že prišel v Melbourne in se pripravljal na nastop, a je le dan pred koncertom izvedel, da so se prireditelji odločili, da zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom odpovejo celotni dogodek. Poleg njega naj bi gledalce v Albert Parku zabavali še Miley Cyrus in The Veronica's. Dogodek je leta predtem pritegnil veliko množico, zaradi zdravstvene krize pa so ga v letih 2020 in 2021 odpovedali.

Williamsovi predstavniki, agencija World Tour Melbourne (WTM), trdijo, da je bila odpoved v zadnjem hipu v nasprotju z dogovorom z organizacijo Australian Grand Prix Corporation, zato so na sodišče vložili tožbo. Zahtevajo 7,5 milijona dolarjev kot povračilo stroškov, ki so jih imeli, in še dober milijon zaradi izpada dohodka.

Williamsu plačali dva milijona dolarjev

Robbie Williams naj bi za nastop na koncertu, ki bi moral biti 14. marca leta 2020, dobil 1,94 milijona dolarjev, piše Daily Mail. Vsem obiskovalcem koncerta so že povrnili stroške nakupa vstopnice, ki je stala 99 dolarjev.

Zanimivo, delni lastnik agencije WTM je tudi oskarjevec Will Smith, ki se je prejšnji teden znašel v nemilosti javnosti in igralskih kolegov, ko je na podelitvi oskarjev prisolil klofuto igralskemu kolegu Chrisu Rocku. Med lastniki agencije je tudi njegova žena Jada Pinket Smith.

Po dveh letih premora

Dirka za Veliko nagrado Avstralije v Melbournu bo letos končno znova potekala, na sporedu je to nedeljo. Ob tem bodo priredili tudi štiri koncerte, na katerih bodo nastopili le avstralski izvajalci. Avstralci so vstopnice razgrabili že 18 tednov pred dogodkom. V Albert Park naj bi v soboto in nedeljo skupno prišlo 130.000 ljudi.