Robert Pattinson ni tako romantičen kot njegov lik Edward Cullen. Foto: EPA
Robert Pattinson ni tako romantičen kot njegov lik Edward Cullen. Foto: EPA

Najbolj seksi zvezdnik po mnenju bralcev revije Glamour pravi, da se ne spomni, da bi v zadnjih letih naredil kakšno romantično stvar. "Nikoli ne bi nekoga opeval, da je romantičen - za to je treba biti zares pogumen," razloži svojo obnašanje. Nazadnje je dekle želel presenetiti z rožo v šolski garderobi pri 15 letih. Ime ji je bilo Maria in mislila je, da ji je rožo podaril nekdo drug.

23-letni vroči zvezdnik, ki je slavo dosegel po zaslugi vloge v filmu Somrak, bolj verjame v romanco na filmskih platnih kot pa v resničnem življenju. Sam si rad ogleda romantične filme in meni, da ti niso narejeni le za ženske. Zgodba v prihajajočem filmu Mlada luna pa se mu zdi resnična in srce parajoča, ne pa samo romantična.

Kot Edward "obseden in posesiven"
Podobnosti med Robertom in Edwardom, likom, ki ga igra v vampirskem filmu, najde predvsem v obsedenosti in posesivnosti. "Imam zelo, zelo jasna načela o tem, kako želim delati in kako želim, da moje delo dojamejo drugi. Včasih vse že meji na nesmisel," razloži zvezdnik.

Edwardu je podoben tudi v tem, da ne posluša nikogar razen sebe. Zato zvezdnik tudi nima predstavnika za javnost, saj ne bi prenesel, da mu nekdo naroči, naj naredi nekaj, kar bi bilo lahko napačno.