Kiernan kot Sally Draper. Foto: AMC
Kiernan kot Sally Draper. Foto: AMC
Kiernan na rdeči preprogi. Foto: EPA

"Serije ne smem gledati. Mama mi jo posname, potem pa mi pokaže prizore, ki se ji zdijo primerni," pravi Kiernan Shipka. V kritiško opevani nadaljevanki o oglaševalski agenciji v 60. letih mamo in očeta Kiernan igrata Jon Hamm in January Jones. Epizode serije redno vključujejo popivanje, prešuštništvo in spolne odnose (tudi na delovnem mestu).


A čeprav Kiernan zgodbi sledi le po koščkih, pravi, da ji ni težko upodabljati Sally. "Na snemanju sem zelo metodična. Vživim se v Sallyjine misli in nekako postanem ona. To je lik, ki ga že zelo dolgo poznam, zato je precej enostavno."

Sally se grdo obnaša
Kiernan je zaradi svoje nadarjenosti postala redna članica zasedbe serije, ki je zdaj v četrti sezoni. Tudi pisci so mladi igralki dali veliko dela: Sallyjini starši so zdaj ločeni, ona pa se "grdo obnaša". Zadnje čase njeni prekrški vključujejo marsikaj: pobegnila je v New York, ker je želela videti očeta, sama si je ostrigla lase in se otipavala pred prijateljičino materjo ...

Kiernan obljublja še več drame s Sally v prihodnjih epizodah. "Verjeli ali ne, še veliko več prihaja. Morali pa boste počakati in videti, kaj." Kiernan je stopila Sally v bran zaradi slabega obnašanja: "Sploh ni slab otrok. Prestaja pa težke čase. Dona ni, Betty pa se nikoli ni posvečala njenim čustvenim potrebam, zato se mi zdi, da nista najboljša starša."