Sam Neill še vedno igra, a večinoma v Avstraliji. Foto: AP
Sam Neill še vedno igra, a večinoma v Avstraliji. Foto: AP

76-letni igralec, ki je bil rojen na Otoku, odraščal pa je na Novi Zelandiji, je v neki avstralski oddaji dejal, da kemoterapija po treh mesecih ni več učinkovala, zato so se zdravniki odločili za redko zdravilo proti raku, ki trenutno učinkuje, a se zaveda, da vedno ne bo tako. Odločil se je, da bo zdravljenje prepustil poklicanim, sam pa se bo raje še bolj posvečal igralstvu.

"Vem, da imam raka, a v resnici me bolezen ne zanima kaj dosti. Je zunaj mojega nadzora, zato se mi zdi nesmiselno ukvarjati s tem. Zadnja stvar, ki si jo želim, je, da bi se moje življenje in življenje mojih bližnjih vrtelo okoli raka. Rak me sploh ne zanima. Ne zanima me nič drugega kot življenje," je dejal zvezdnik franšize Jurski park.

Bolezen je zdaj v remisiji, a Neill mora vsaka dva tedna dobiti infuzijo, po kateri je popolnoma izčrpan, "kot da bi se deset rund boril z boksarjem". "A ohranjajo me pri življenju," je dodal.

Hvaležen za vsak dan

Zvezdnik je dejal, da je zaradi bolezni drugače začel gledati na življenje, saj je spoznal, kako "neverjetno hvaležen" je za vse, kar je doživel. Začel je pisati tudi knjigo spominov, "saj ni prepričan, koliko časa mu je še ostalo", s pisanjem pa je želel, da se ga bo njegova družina vedno spominjala, kakršen je bil. Trenutno naj bi bil v zvezi z avstralsko novinarko Lauro Tingle, iz prejšnjih zvez pa ima dva otroka.

"Lani sem veliko časa preživel v samoti, stran od najbližjih, zato sem jim želel pustiti nekaj zgodb, po katerih se me bodo spominjali. Morda me v mesecu ali dveh ne bo več na tem svetu. Zdi se mi, da sem jim s knjigo pustil lep spomin," je še dejal.

Kljub hudi bolezni se še naprej ukvarja z igralstvom, saj ga kar strese od groze, če pomisli na upokojitev. "Toliko stvari si še želim početi. Res si želim vsak dan izkoristiti od jutra do večera, za vsako jutro, ko se zbudim, sem hvaležen," je še dodal.

Neill tako trenutno v Avstraliji snema film, ki je nastal na podlagi knjige pisateljice Liane Moriarty Apples Never Fall, videti pa ga bo mogoče tudi v miniseriji The Twelve, ki jo prav tako snemajo v Avstraliji.