Foto:
Foto:
Nicolas in Carla
Carla redno pregleduje moževo zbirko znamk. Foto: EPA

Francoski predsednik kljub natrpanemu urniku najde čas tudi za različne konjičke. Znano je, da se "divji Sarko" ukvarja z aktivnimi konjički, kot sta tek in smučanje, manj znano pa je, da tudi zbira poštne znamke.

Kraljevsko darilo eno najljubših
54-letniku, ki znamke zbira že od ranih dni, pri zanimivem konjičku pomagajo tudi Schwarzenegger, kraljica Elizabeta II. in drugi svetovni voditelji.

Posebno mesto v Sarkovi zbirki zaseda serija britanskih poštnih znamk, ki mu jih je ob njegovem obisku Velike Britanije podarila kraljica Elizabeta II. V ponos mu je tudi album znamk v modrem usnjenem ovitku, v katerem so zbrane prve izdaje kalifornijskih znamk. Te mu je podaril nihče drug kot kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger.

Carla podpira moža
Nicolas je nad zbiranjem znamk tako navdušen, da je pred nekaj meseci organiziral shod vseh francoskih filatelističnih organizacij, na katerem je bila glavna tema, kako še bolj promovirati to dejavnost. Predstavnik filatelističnega kluba Elysée Philatelist Club, ki ga je je podprl Sarkozy, je dejal: "Zbirka znamk francoskega predsednika postaja iz dneva v dan bolj čudovita, kar mu omogoča predvsem stik s svetovnimi voditelji."


Nad Sarkovim umirjenim konjičkom je navdušena tudi njegova boljša polovica, Carla Bruni, ki redno pregleduje moževo zbirko znamk.

D. S.