Schwarzenegger je prepričan, da lahko Obamo naredi telesno močnejšega, če ga bo ta naučil igrati košarko. Foto: EPA
Schwarzenegger je prepričan, da lahko Obamo naredi telesno močnejšega, če ga bo ta naučil igrati košarko. Foto: EPA

Schwarzenegger, republikanski guverner ameriške zvezne države Kalifornija, je po pogovoru z novoizvoljenim ameriškim predsednikom Barackom Obamo izjavil, da mu bo pomagal okrepiti mišice, ker je preveč "koščen".

Eden na fitnes, drugi na košarko
"Povedal mi je, da bo uredil veliko telovadnico v Beli hiši in da bi mu lahko pomagal pridobiti mišice," je povedal Schwarzenegger in dodal, da mu lahko pomaga, če bo Obama njemu pomagal pri igranju košarke. Arnie, nekdanji bodybuilder, ki se lahko pohvali z zmagami na najpomembnejših svetovnih tekmovanjih, je namreč med predsedniško kampanjo postavo Obame označil za "koščeno", beseda na to temo pa je nanesla med njunim pogovorom ob reševanju krize z gozdnimi požari v Kaliforniji.

Schwarzenegger je med predsedniško kampanjo podprl McCaina, vendar je po drugi strani izrazil pripravljenost delati tudi z Obamo. "Vedite, ne glede na to, kdo je predsednik, tega ne vidim kot politično stvar. Zame to pomeni, da je treba vedno pomagati, ne glede na administracijo. Kar koli potrebujejo, jaz sem pripravljen," je povedal.

C. R.