V eni izmed prejšnjih epizod so se ustvarjalci že lotili Baracka Obame. Na fotografiji je skupaj z nekdanjo demokratsko tekmico Hillary Clinton. Foto:
V eni izmed prejšnjih epizod so se ustvarjalci že lotili Baracka Obame. Na fotografiji je skupaj z nekdanjo demokratsko tekmico Hillary Clinton. Foto:
South Park
Risana serija South Park ima tako privržence kot tudi nasprotnike.

V epizodi se v vlogi tatov draguljev pojavljajo vsi glavni ustvarjalci predsedniške tekme: Barack Obama in njegova žena Michelle, kot tudi njegov poraženi nasprotnik John McCain s svojo kandidatko za podpredsednico Sarah Palin.

Avtorja South Parka Trey Parker in Matt Stone sta zopet presenetila s svojo satiričnostjo pa tudi hitrostjo, s katero se je epizoda pojavila na malih zaslonih. Čeprav je bilo nekaj materiala zagotovo pripravljeno vnaprej, pa se v epizodi pojavijo tudi govori McCaina in Obame po razglasitvi rezultatov.

Cilj predsedniške tekme je v resnici dragulj
V najnovejšem delu, ki se imenuje "O zadnji noči" (About Last Night) in je parodija filma Oceanovih 11, se Barack in Michelle Obama, McCain in Palinova pojavljajo v vlogi vrhunskih tatov draguljev. Takoj, potem ko je Obama izvoljen za predsednika (izkaže se, da nista imela ne McCain ne Obama resničnega interesa, da postaneta ameriški predsednik), se naravnost iz Ovalne pisarne vsi skupaj odpravijo v poseben skrivni predor, ki po "naključju" vodi do Inštituta Smithsonian. Ta ima sicer pod sabo devet muzejev, devet raziskovalnih centrov in nacionalni živalski vrt. Tatovi imajo en sam cilj - ukrasti "dragulj upanja" v enem izmed muzejev.

McCainovi privrženci si želijo smrti
Medtem se prebivalci South Parka različno odzivajo na rezultate volitev. Obamovi pristaši se veselijo in vzklikajo njegova gesla, McCainovi privrženci pa se pripravljajo na konec sveta - zatekajo se v zaklonišča in se poskušajo ubiti.

Obama pobere vse
Na koncu uspe ukrasti diamant prav Obami in njegovemu moštvu. McCainovi podporniki ugotovijo, da so v svojem odzivu na rezultate volitev morda nekoliko pretiravali, Obamovi zagovorniki pa se naslednje jutro zbudijo z velikim "mačkom" in se zavejo, da se kaj bistvenega v njihovih življenjih ni zgodilo. Obama se še odloči, da ne bo več tat in se bo za vsaj nekaj časa posvetil svoji novi vlogi.

J. R.