Lani je zvezdnica postala ženska z največ sledilci na družbenem omrežju Instagram na svetu. Foto: AP
Lani je zvezdnica postala ženska z največ sledilci na družbenem omrežju Instagram na svetu. Foto: AP

Seleno Gomez, ki je zaslovela kot otroška zvezda na Disney Channelu, se po novem lahko pohvali z nazivom milijarderke. Bloomberg jo je namreč dodal na svoj seznam milijarderjev. Bogastvo pevke in igralke naj bi znašalo vrtoglave 1,3 milijarde dolarjev (okoli 1,17 milijarde evrov).

32-letnica se lahko za svoje bogastvo lahko zahvali predvsem svojemu kozmetičnemu podjetju Rare Beauty, ki ga je ustanovila pred petimi leti in je znano predvsem po tekočih rdečilih ustnic, ki so bila na družbenih omrežjih prava senzacija.

Uspeh blagovne znamke, ki naj bi v 12 mesecih do februarja dosegla neto prodajo za 400 milijonov dolarjev, je tako poskrbel, da se je na seznamu Taylor Swift in Rihanni pridružila kot ena izmed najmlajših milijarderk, ki so si premoženje ustvarile same, poroča BBC.

Sezona serije naj bi ji prinesla najmanj šest milijonov dolarjev

Rare Beauty je zaslužno za kar 81,4 odstotka njenega premoženja. Kljub njenemu filmskemu in glasbenemu uspehu – vključno z večkratnimi nominacijami za nagradi emmy in grammy – naj bi ti dosežki namreč predstavljali relativno majhen del njenega bogastva. Bloomberg je namreč upošteval tudi njeno vpletenost v zagonsko podjetje za duševno zdravje Wondermind, približno vrednost prodaje njenih glasbenih albumov in koncertnih vstopnic ter nepremičnin in igralskih zaslužkov.

Zaradi svoje vloge v z emmyjem nominirane serije Only Murders in the Building, ki je bila pred kratkim podaljšana za peto sezono in pri kateri deluje tudi kot izvršna producentka, naj bi sicer domov odnesla "vsaj" šest milijonov dolarjev na sezono. Gomez je več deset milijonov dolarjev dobila tudi iz poslovnega sodelovanja z modnimi znamkami, kot so Louis Vuitton, Coach in Puma.

Lani je zvezdnica, ki je v preteklosti razkrila svojo diagnozo bipolarne motnje in avtoimunske bolezni lupus, po številu sledilcev prehitela Swift in Kylie Jenner ter tako postala ženska z največ sledilci na družbenem omrežju Instagram na svetu. To je zanimivo, tudi glede na to, da je večkrat razpravljala o negativnem vplivu platforme na njeno duševno zdravje in jo včasih tudi izbrisala.

Oktobra bo zaigrala tudi v nadaljevanju serije Čarovniki s trga Waverly (Wizards of Waverly Place), ki se je na televizijskih zaslonih vrtela med letoma 2007 in 2012. S soigralcem Davidom Henriejem sta tudi izvršna producenta nadaljevanja, ki nosi naslov Wizards Beyond Waverly Place.