Shakira s sinovoma Sasho in Milanom. Foto: Instagram
Shakira s sinovoma Sasho in Milanom. Foto: Instagram

Nenavaden dogodek je kolumbijska pevka delila v sredo v več zgodbah na Instagramu, piše britanski BBC. Povedala je, da sta jo divji svinji napadli, vzeli sta ji torbo in se umaknili v gozd.

Pozneje je Shakira do torbe sicer prišla, a je bila ta uničena. ''Poglejte, kaj sta z mojo torbo naredili dve divji svinji, ki sta me napadli v parku! Torbo, v kateri je bil tudi mobilni telefon, sta odnesli v gozd. Vse sta uničili," je sledilcem povedala Shakira.

Nato je v posnetku nagovorila sina Milana, ki je bil z njo na sprehodu: "Milan, povej resnico. Povej, kako se je tvoja mama zoperstavila divji svinji."

Shakira je le ena izmed prebivalk Barcelone, ki vse pogosteje poročajo o srečanju z divjimi svinjami v urbanem središču. Leta 2016 je tamkajšnja policija prejela 1187 telefonskih klicev o napadih divjih svinj – napadle so pse in mačke ter ovirale promet in s tem povzročile tudi marsikatero prometno nesrečo.

Divje svinje, ki so uvrščene med najbolj invazivne vrste na svetu, in ki lahko preživijo v skoraj vsakem okolju, na urbana področja privabljajo kupi smeti.