Amber Heard z razsodbo ni bila zadovoljna. Foto: EPA
Amber Heard z razsodbo ni bila zadovoljna. Foto: EPA

Približno šest tednov potem, ko se je zaključilo sojenje med nekdanjima zakoncema Amber Heard in Johnnyjem Deppom, je sodnica zavrgla še dodatne pripombe, ki jih je odvetniška ekipa 36-letnice imela glede razsodbe. Ena izmed njih se je nanašala na dejstvo, da je odvetnike zmotilo dejstvo, da je nekega moškega v poroti pomotoma nadomestil njegov sin – delita si namreč ime in naslov stalnega prebivališča.

Sodnica je poudarila, da je za tovrstni ugovor prepozno. Foto: EPA
Sodnica je poudarila, da je za tovrstni ugovor prepozno. Foto: EPA

Po njihovem mnenju sodba ni bila pravična, saj naj bi igralki zamenjava porotnika škodovala, okrnjene naj bi bile njene pravice. Tako so prosili za novo sojenje in razveljavitev prejšnjega. Deppovi zastopniki so potezo sicer oklicali za nesmiselno, poudarili so, da je porota odločitev sprejela razumno, na podlagi dokazov in pričanj.

Sodnica Penney Azcarate je prošnjo zavrnila z več argumenti, med drugim je dejala, da pri izbiranju porote ni dokazov goljufije ali napačnega ravnanja, preverili so tudi porotnikov vprašalnik, pri katerem ni bilo napak. Njegova odločitev naj bi bila poštena in ni imela škodljivega vpliva na izid.

Vsi porotniki in porotnice so upoštevali navodila sodišča in izpolnili svoje zaprisege. Tako je tudi porotnik, ki naj bi bil kamen spotike, izpolnil vse svoje dolžnosti – celotno sojenje je bil prisoten, bil je del posvetovanja, sprejel je končno odločitev. Prav tako je ustrezal vsem kriterijem za svojo vlogo, v ta namen sta ga pred sojenjem temeljito izprašali obe strani, ki pa sta ga odobrili. Prav tako je poudarila, da bi tovrstni ugovor morali izraziti na začetku sojenja, zdaj je zanj že prepozno, poroča BBC.

Sorodna novica Amber Heard nima denarja za pritožbo, zato skuša sodbo ovreči z drugimi postopki

Za Amber bitke še ni konec

Porotniki so pred dobrim mesecem odločili, da Deppove trditve, da je bil igralec žrtev obrekovanja, držijo, da je Amber res lagala o nasilju v družini. Sodnica mu je prisodila 15 milijonov dolarjev, 10 za odškodnino zaradi izgube ugleda in 5 milijonov denarne kazni. A ker je zgornja meja za to v zvezni državi Virginia le 350.000 dolarjev, naj bi Depp od omenjenih petih milijonov dobil le toliko.

V pridruženi tožbi, ki jo je vložila Heard, so porotniki odločili, da je bil tudi njen ugled oškodovan zaradi izjav Deppovega odvetnika Adama Waldmana (ne pa tudi zaradi izjav Deppa), zato so ji porotniki prisodili 2 milijona dolarjev. Zneski sicer ne vključujejo sodnih stroškov.

Heard je sicer po odmevni razsodbi večkrat javno ponovila svoje očitke, kar po oceni poznavalcev kaže, da zanjo omenjena sodna zgodba še ni končana.