Foto:
Foto:
Odvetnik Thomas Mesereau Jr. trdi, da se je Sneddon posmehoval pevcu in njegovi glasbi.

Kralj popa Michael Jackson je namreč prepričan, da je proces posledica maščevalnosti javnega tožilca Toma Sneddona, zato je njegov odvetnik Thomas Mesereau Jr. zahteval tožilčevo odstavitev.

Na njegovo mesto pa naj bi na zahtevo obrambe stopil državni tožilec. Odvetnik je na sodišču povedal, da je Sneddon do obtoženca sovražno naravnan in je zato pristranski. To pa bi po mnenju obrambe pevcu onemogočalo pravičen proces.

Odvetnik je dodal še, da se je Sneddon na tiskovni konferenci po Jacksonovi aretaciji pevcu in njegovi glasbi posmehoval.

Poleg tega je Jacksonov odvetnik Mesereau Jr. na sodišču poudaril, da je porabilo javno tožilstvo več denarja za Jacksonov primer kot za procese proti serijskim morilcem. To pa naj bi dokazovalo, da je javni tožilec izgubil presojo.

Sodnik Rodney Melville je zahteve zavrnil, saj meni, da je javni tožilec delal v skladu s predpisi, in je prepričan, da ne ogroža pravičnega procesa. Poleg tega pa meni, da bo ob prisotnosti porote nadzor nad delom tožilca več kot zadosten.