Muguruza do zdaj še ni slavila na nobenem odprtem prvenstvu. Foto: EPA
Muguruza do zdaj še ni slavila na nobenem odprtem prvenstvu. Foto: EPA
Muguruza je z uvrstitvijo v finale uresničila svoje sanje, da se v njem pomeri z mlajšo sestro Williams. Foto: EPA
21-letna Španka meri v višino 1,82 metra. Foto: EPA
Prvi dvoboj v svetu profesionalnega tenisa je odigrala pred tremi leti. Foto: EPA

21-letnica po poročanju spletne strani The National ne želi uničiti svoje rutine. Prihod staršev pa bi lahko uročil njen nastop proti Williamsovi. Španka je na Otoku vzpostavila strog urnik, ki se ga namerava držati tudi pred finalnim dvobojem. Vstane ob točno določeni uri, prav tako umije zobe, prihod staršev pa bi lahko podrl njen ritem.

Trenutno dvajseta igralka na svetovni teniški lestvici tako ni povabila očeta Joseja Antonia in mame Scarlet v All England Club. "Starša bosta ostala v Barceloni, kjer bosta moj dvoboj spremljala prek televizijskih zaslonov. Ne želim, da se kar koli spremeni v moji rutini, toda to ne pomeni, da sem vraževerna," je še dodala.

Muguruza je že kot otrok sanjala, da bo nekoč stala nasproti Williamsove v finalu Wimbledona. "Malce nenavadno je. Ko sem bila stara osem let, sem sanjala najin dvoboj. Zdaj pa se to dogaja ... in je neverjetno. Za to sem delala vse življenje, zdaj pa se mi zdi, da je moj trud končno poplačan," je še dejala Španka. Muguruza je svojo veliko vzornico (poleg nje občuduje še Peta Samprasa) že enkrat porazila, in sicer v četrtfinalu Odprtega prvenstva Francije. Toda seveda takrat na pesku.

Muguruza je bila stara le devet mesecev, ko je zadnja Španka zmagala v Wimbledonu. To je bila legendarna Conchita Martinez. Pred Wimbledonom je v Venezueli rojena tenisačica zmagala samo enkrat letos na travi, in sicer v Eastbournu. 21-letnica je šele pred kratkim prišla med dvajset najboljših igralk svetovnega tenisa.

Dvojno državljanstvo
Njeno polno ime je Garbine Muguruza Blanco. Njen oče prihaja iz Španije, mama iz Venezuele. Rodila se je 8. oktobra 1993 v Caracasu. Ima dva brata - Asier je inženir, Igor pa ekonomist. Družina se je preselila v Barcelono, ko je bila Garbine stara šest let. Teniško znanje je nabirala na znani akademiji nekdanjega zmagovalca Odprtega prvenstva v Franciji Sergija Bruguere.

Čeprav ima dvojno državljanstvo, na teniških igriščih zastopa barve Španije."Težko je. Moja družina prihaja iz Španije in Venezuele. Nekdo me bo vedno sovražil zaradi izbire, zato nisem nikoli želela izbirati države," je dejala Muguruza za revijo TennisHead.

Brez simpatij do Justina Bieberja
V prostem času rada posluša Rihanno in igra namizni tenis. Če ne bi igrala tenisa, bi verjetno postala igralka. Rada hodi v kino in vedno ji zastane dih, ko sreča igralca Antonia Banderasa (ta je v Wimbledonu spremljal dvoboje Rafaela Nadala).

Če bi imela priložnost, da bi se fotografirala s katerim koli slavnim zvezdnikom, to zagotovo ne bi bil Justin Bieber. Če že kdo, bi bila to Beyonce. "Rada plešem, pojem, kuham in se družim z iPadom," je dejala Muguruza. "Pečem samo slaščice - no, vse, kar vsebuje sladkor, in ne soli," je še dodala za Sports Ilustrated lani.