Foto:
Foto:

Sojenje naj bi se nadaljevalo v ponedeljek s podrobnim zasliševanjem kandidatov za poroto, ki bi jih opravili sodnik, tožilec in Jacksonovi odvetniki. Sodna dvorana bo spet zaživela morda v četrtek, najverjetneje pa šele čez več kot sedem dni.

Sodnik je pretekli teden dobil na voljo 250 ljudi, ki so pripravljeni za približno pol leta prekiniti svoje življenje in odločati o usodi 46-letnega pevca.

Zanimanje javnosti in medijski cirkus okrog procesa zagotavljata, da se bodo spomini na sojenje dobro prodajali. Tožilstvo bo najverjetneje izbirajo ljudi z rasističnimi predsodki in ki zamerijo bogatašem. Obramba si seveda želi porotnike z nasprotnimi lastnostmi, sodnik pa bo moral poskrbeti, da ne bo skrajnežev v eno ali drugo stran.

250 ljudi, ki je prestalo prvo sito, je moralo izpolniti precej obsežen vprašalnik, na podlagi katerega se bo deloma že dalo ugotoviti, kdo je ustrezen in kdo ni. Slavnega pevca ameriško pravosodje med drugim obtožuje nadlegovanja mladoletne osebe na svojem ranču in ugrabitve.