Henry Cavill na podelitvi oskarjev, Foto: Reuters
Henry Cavill na podelitvi oskarjev, Foto: Reuters
Težko pričakovani film Batman proti Supermanu prihaja v kinematografe 25. marca. Tudi naše. Foto: Warner Bros.

Čeprav sta Cavill in Kingova par že najmanj od oktobra, pa sta se šele zdaj skupaj udeležila uradnega dogodka - fotografskim bliskavicam sta se nastavljala na zabavi Vanity Faira po oskarjih. Zvezdnik serije Tudorji je bil eleganten v črnem smokingu, medtem ko je svetlolasa Kingova pritegnila pozornost v asimetrični oranžni toaleti.

Igralec je v nedavnem intervjuju za revijo Elle razkril, da je "povsem zatrapan" v "zrelo" najstnico. "Ljudje pravijo, da je starost samo številka. Dejansko je pravi in resnični znak zrelosti posameznika. A v tem primeru je ona fantastična," je povedal. "Ko sem spoznal svoje dekle, sem bil res preplašen. Hotel sem jo impresionirati. Mislil sem si, ne zaserji tega, človek."

In čeprav postavni zvezdnik Supermana, ki ga je britanski Glamour leta 2013 okronal za najbolj seksi moškega, nima težav biti v zvezi s študentko, pravi, da razume "naraven odziv" na starostno razliko para. Je pa ob tem povedal, da je v preteklosti že hodil s starejšimi ženskami: "Ko sem bil star 19 let, sem hodil z 32-letnico."

Pred študentko hodil z igralkami
Da sta Cavill in Kingova par, je oktobra razkril tabloid Daily Mail, potem ko so ju paparaci ujeli skupaj na ragbijski tekmi v Twickenhamu, spoznala pa naj bi se avgusta v londonskem nočnem klubu Mahiki.

Od takrat sta bila skupaj na treh dopustih, med drugim na promocijskem dogodku na Kitajskem, nazadnje pa na Novi Zelandiji med Tarinim prostim tednom na Univerzi v Bristolu, ki jo obiskuje. "Veliko ljudi se je spraševalo, ali bo zveza trajala, a to kaže, da je resno, navkljub razliki v letih," je za časnik povedal igralčev znanec.

Cavill, ki se v teh dneh pripravlja na premiero težko pričakovanega filmskega spektakla Batman proti Supermanu: Zora pravice, napovedano za 25. marec (Batmana igra Ben Affleck, op. a.), je pred "navadno smrtnico" hodil z vrsto zvezdnic.

Med letoma 2012 in 2014 je bil v nestanovitni zvezi s 33-letno ameriško igralko Gino Carano, leta 2013 je imel krajšo romanco z zvezdnico Velikih pokovcev (Bing Bang Theory) Kaley Cuoco, leta 2011 pa je bil za manj kot leto dni zaročen s profesionalno jahalko Ellen Whitaker.