Susan Sarandon nad Allenom ni navdušena. Foto: Reuters
Susan Sarandon nad Allenom ni navdušena. Foto: Reuters

Igralka, ki se je v nedeljo udeležila pogovora o ženskah v filmskem svetu, je v pogovoru z Geeno Davis, s katero sta skupaj zaigrali tudi v uspešnici Thelma in Louise, povedala nekaj pikrih na račun režiserja Woodyja Allena. "Mislim, da je spolno zlorabil otroka, in to ni prav. Raje se ne bi spuščala v to, ker o njem nimam povedati ničesar dobrega," je povedala 69-letnica.

Sarandonova je kritiko na Allena naslovila potem, ko igralka Blake Lively, sicer zvezdnica njegovega zadnjega filma Café Society, režiserja ni mogla prehvaliti, a obtožb, da je spolno zlorabil svojo hčerko Dylan Farrow, ni hotela komentirati. "Zelo nevarno je govoriti o stvari, o kateri ne veš nič. Edino, kar lahko povem, je, da sodelovanje z Woodyjem žensko opolnomoči."

Allenov sin kritiziral novinarje
Obtožbe o posilstvu, ki Allena spremljajo že dlje časa, so se znova znašle v središču pozornosti pretekli teden, ko je njegov sin Ronan Farrow v Hollywood Reporterju kritiziral tako medije, ki ignorirajo obtožbe, kot novinarje, ki se v intervjujih z režiserjem spretno izogibajo vprašanjem o zlorabi.

Dylan je o zlorabi sicer prvič spregovorila leta 2014 za New York Times, od takrat pa se ni zgodilo praktično nič, obtožnica ni bila vložena, Allen pa je obtožbe večkrat zanikal, še poroča Huffington Post.

Na Allena se je na uvodni slovesnosti festivala v Cannesu s šalo o posilstvu spravil tudi francoski komik Laurent Lafitte. Blake Lively, ki je na odprtju spremljala režiserja, je bila nad šalo vidno zgrožena, 80-letni Allen pa je ostal ravnodušen. "Popolnoma podpiram svobodo pri šalah, ne sodim in ne cenzuriram šal, saj sem tudi sam komik, zato sem prepričan, da se lahko šali o vsem," je povedal Allen, ki trdi, da ga je skoraj nemogoče užaliti.