Švedska princesa Madeleine in Jonas Bergström sta se zaročila avgusta lani. Foto: EPA
Švedska princesa Madeleine in Jonas Bergström sta se zaročila avgusta lani. Foto: EPA

Kot poročajo švedski, pa tudi britanski in ameriški rumeni mediji, je mlajša hčerka švedske kraljice Silvie poroko, ki bi po nekaterih navedbah morala biti že letos, odpovedala, ker so časopise preplavile novice, da jo njen zaročenec vara z 21-letno študentko.

Zdaj se je oglasila tudi omenjena študentka fotografije, Norvežanka Tora Uppstrom Berg, ki pravi, da je vse res in da sta se z Bergströmom zapletla v nočnem klubu v elitnem švedskem smučarskem središču, kjer je on dopustoval s svojimi prijatelji.

Tora: Želela sem le, da izvedo, kakšen človek je
Zatrjuje, da noče denarja in slave. O svoji aferi za eno noč je norveški opravljivi reviji Se Og Hor povedala le zato, da bi princesi odprla oči in da bi ves svet izvedel, kakšen človek je 31-letni odvetnik, zdaj pa vse skupaj že obžaluje, saj jo je vsa ta pozornost, ki so jo mediji aferi namenili, negativno presenetila. "Madeleine se mi globoko smili, ker ima nezvestega fanta," je 21-letnica, ki trenutno študira v Veliki Britaniji, med drugim dejala za Daily Mail in dodala, da tisto noč ni vedela, da je moški, s katerim je zapustila nočni klub, zaročenec švedske princese.

Madeleine za tri tedne v New York
27-letna Madeleine je pred radovednimi novinarji pobegnila v New York, kjer se je vrgla v delo - materi namreč pomaga voditi dobrodelno organizacijo World Children Foundation, ki ima svoja predstavništva tudi v Združenih državah in Veliki Britaniji. V New York je sicer odpotovala, še preden je kraljeva palača medijem sporočila, da sta razdrla zaroko.

Tretja v vrsti za švedski prestol (za svojo starejšo sestro Victorio in bratom Carlom Philipom) in odvetnik Bergström sta bila skupaj osem let, zaprosil pa jo je lani avgusta med dopustovanjem na otoku Capriju in ji podaril prstan z ogromnim diamantom, ki ga je svetlolaska vestno nosila vse do prejšnjega tedna.

Dvor se bolj posveča pripravam na poroko
Na švedskem dvoru se veliko bolj kot omenjeni razdrti zaroki posvečajo pripravam na skorajšnjo poroko prestolonaslednice Victorie in njenega Daniela, ki bo 19. junija v Stockholmu. Podrobnosti za zdaj še niso znane, sodeč po kraljevem koledarju pa bo v čast mladoporočencev že pred poroko organiziranih več galasprejemov.