Take That so dobili brita za najboljši britanski singel in se za vrnitev v velikem slogu zahvalili Robbieju. Foto: EPA
Take That so dobili brita za najboljši britanski singel in se za vrnitev v velikem slogu zahvalili Robbieju. Foto: EPA
Robbie Williams
Liam Gallagher
Liam Gallagher ima še vedno dolg jezik - iz Robbieja se vedno z veseljem norčuje. Foto: EPA

Povratniki leta, ki so v sredo dobili britansko glasbeno nagrado brit za najboljši britanski singel leta - uspelo jim je s Patience -, so Robbieju sporočili, da mu želijo čim uspešnejše okrevanje, poleg tega pa so se mu tudi javno zahvalili. Člani skupine Take That so prepričani, da jim velika vrnitev na glasbeno sceno ne bi uspela brez Robbieja.

Hvala, Robbie!
Robbie Williams je skupino Take That sicer zapustil leta 1995, a preostali štirje člani, Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange in Howard Donald mislijo, da je ravno njegova priljubljenost "kriva", da so tudi sami letos pristali na vrhu glasbenih lestvic. Gary Barlow je pred dnevi povedal: "Veliko je ljudi, ki bi se jim morali zahvaliti, a tega ne bomo storili. Potem pa je tu Robbie. Njemu se moramo zahvaliti, saj iskreno mislimo, da nam brez njega ne bi uspelo. Ker je Robbie tako priljubljen, so se ljudje ves čas spominjali tudi nas. Veliko sreče, Robbie, in najlepša hvala."

Prepovedan je celo sladkor
Robbie Williams je svoj 33. rojstni dan, ki ga je praznoval 13. februarja, preživel na kliniki Meadows v Arizoni. Zvezdnik se je za odhod na kliniko odločil, ko je sam sebi končno priznal, da je odvisen od antidepresivov in protibolečinskih tablet. Na kliniki Meadows so potrdili, da so ga sprejeli, in dodali, da bo moral spoštovati njihova pravila. Stiki z zunanjim svetom niso dovoljeni, poleg alkohola, kofeina in cigaret pa je prepovedan celo sladkor. Robbie, ki zadnje čase živi v Los Angelesu, je lani odpovedal azijski del turneje Close Encounters, saj je bil "preveč izčrpan in pod prevelikim stresom". Williams se je v preteklosti že spopadal z odvisnostmi od alkohola in drog, predvsem od kokaina.

Williams o odvisnosti za BBC
Lani se je Robbie pojavil tudi v BBC-jevem dokumentarcu o bipolarni motnji The Secret Life of the Manic Depressive, kot zadnje čase pravijo manični depresiji. Spregovoril je o svojem boju z depresijo. Takrat je povedal, da je začel jemati antidepresive, ker se je bal, da bo po 13 mesecih "čistega" življenja spet zašel na stara pota.

Liam spet ozmerjal Robbieja
Robbiejev odhod na kliniko je komentiral tudi njegov stari sovražnik Liam Gallagher. Williamsa je na podelitvi britov označil za "f***ing drama queen" (pof***ana kraljica drame) in dodal, da se je Robbie "taktično odločil za odhod na kliniko ravno pred briti, da bi se znašel na naslovnicah in zasenčil dobitnike britov". Liam in Robbie sta bojno sekiro za kratek čas zakopala v 90. letih, nato pa je Noel Gallagher Robbieja imenoval "debeli plesalec iz Take That" in spor med bratoma Gallagher in Williamsom se je zaostril. Liam je zaročen z Robbiejevo nekdanjo punco Nicole Appleton, s katero imata otroka.