“Izjemno ga zanima," je povedal vir za Page Six. "Kemija med njima nedvomno je."

60-letni Cruise je samski, 46-letna Shakira pa se je od 36-letnega Piquéja razšla junija lani po 12 letih zveze in dveh otrocih, osemletnem Sashi in desetletnem Milanu.

Za razdor zveze so bili usodni njegovi skoki čez plot s 24-letno Claro Chio Marti, s katero sta zdaj uradno par.

“Shakira potrebuje mehko blazino, da se ulovi vanjo – in to bi lahko bil Tom,” je povedal vir in ob tem izpostavil, da je Cruise "čeden, pa še nadarjen je".

In šaljivo dodal: “Pa še višja ni od njega.” Cruise je visok 170 centimetrov, Shakira pa 157 centimetrov.

Španski mediji medtem poročajo, da naj bi bil Cruise tisti, ki je storil prvi korak in poslal Shakiri po umazani ločitvi SMS, v katerem ji je ponudil svojo ramo. Stekla je komunikacija in zvezdnika naj bi si v zadnjih mesecih redno dopisovala.

V nedeljo sta zvezdnik Top Guna in kolumbijska poppevka preživela kar nekaj časa skupaj v boksih formule ena, opazili pa so ju tudi med prijateljskim kramljanjem v eni od zasebnih VIP-lož.

Še vedno prizadeta zaradi prevare

Shakira ne skriva, da je bil razhod od Piqueja zanjo izjemno težek in jo je prevara močno prizadela.

"Težko je. Ne samo zame, ampak tudi za moja otroka. Neverjetno težko. Rečem lahko samo, da sem v to zvezo in svojo družino vložila vse,” je povedala za revijo Elle septembra, ko se je že odselila iz Piquejeve rodne Barcelone v Miami.

Januarja je nato postregla s skladbo BZRP Music Session #53, v kateri je povsem raztrgala svojega bivšega in Chio ("Ferrari si zamenjal za twingo, rolex si zamenjal za casio"), pesem pa je nemudoma postala ena največjih radijskih uspešnic.

Cruise naj bi se nazadnje sestajal s soigralko iz Misije nemogoče 7 Hayley Atwell, čeprav zveza nikdar ni bila potrjena.

Igralec ima tri otroke, 30-letno Isabello in 28-letnega Connorja, ki ju je posvojil v zakonu z Nicole Kidman, in 17-letno Suri, ki se mu je rodila v zakonu s Katie Holmes. Zaradi svojih scientoloških prepričanj stika s hčerko od ločitve leta 2012 nima.