Naomi velja za precej nasilno in vzkipljivo žensko. Foto: EPA
Naomi velja za precej nasilno in vzkipljivo žensko. Foto: EPA
Naomi Campbell
Naomi je v zadnjem časiu pogosto vabljena na sodišče, pa tudi zapor ji ni čisto tuj. Foto: Reuters

Nad supermanekenko se očitno zgrinjajo temni oblaki, saj ji trenutno nad glavo visita kar dve tožbi.

Zmerjala jo je in pretepla
In vzrok? V tožbi piše, da je 35-letna Naomi svojo služkinjo napadla, jo ozmerjala in ji zagrozila, da jo bo obtožila kraje, če ne najde njenih kavbojk znamke Stella McCartney. Potem naj bi zakričala: "Trapa, zdaj ne živiš več v tretjem svetu!" in: "Romuni po navadi niso tako neumni, kot si ti!" Ko se je služkinja nato sklonila v omaro, naj bi jo Campbellova brcnila oziroma močno udarila v glavo in jo ob tem še dodatno ozmerjala.

Naomi grozi izgon iz ZDA in Velike Britanije Gibsonova je prvo tožbo vložila v začetku leta, a so jo na sodišču ovrgli, ker njen odvetnik sodniku ni izpolnil vseh obrazcev v predpisanem času. Gaby se je posvetovala s svojim odvetnikom, dodala še nekaj podrobnosti in vložila novo tožbo.

Naomi, ki sicer prihaja iz Londona, lahko zaradi napada na Ano Scolavino obsodijo na sedem let zapora in izgon iz ZDA. Grozi pa ji tudi izgon iz Velike Britanije, saj je pred tedni v Londonu napadla svojo svetovalko za mamila in ji razpraskala obraz. Takrat se je lepotica umirila šele v zaporu.