V desetih letih od nastanka te fotografije se je nekdanja supermanekenka precej zredila. Foto: EPA
V desetih letih od nastanka te fotografije se je nekdanja supermanekenka precej zredila. Foto: EPA
Tyra Banks
V resničnostnem šovu Ameriški supermodel se trudi dekleta ozaveščati o zdravem prehranjevanju, sama pa ne je najbolj zdravo. Foto: EPA

Fotografi so Banksovo v enodelnih kopalkah ujeli na plaži v Sydneyju in posnetke objavili pod naslovom Tyra Banks je debela na neki opravljivi spletni strani. 33-letnica, ki vodi lastno pogovorno oddajo in resničnostni šov Ameriški supermodel, je za revijo People povedala, da so se ljudje z zlobo in veseljem odzvali na fotografije, kar jo je zelo prizadelo.

Njena teža niha med 67 in 73 kg
1,78 metra visoka Tyra, ki trenutno tehta 73 kg (njena teža pa, kot je povedala za People, po koncu manekenske kariere leta 2005 niha med 67 in 73 kg, odvisno od tega, kako dobro skrbi za svoje telo) sicer priznava, da se je zredila, a niti približno ne toliko, kot trdijo tabloidi. Povedala je: "Nočem se pretvarjati in reči: Rada se imam, lepa sem, čudovito je. Še zmeraj se počutim krasno, a vsak dan je drugače. Ko poskušam obleči kavbojke, ki so mi bile še pred letom dni prav, zdaj pa mi niso in iz njih štrlijo obročki, si rečem: Prekleto!"

Priznala je tudi, da se ne prehranjuje najbolj zdravo, a ji ni treba več ustrezati manekenskim merilom. Dodala je še: "S svojim telesom sem zaslužila milijone dolarjev, kje je torej težava? Če bi zaradi tega trpela, bi šla na dieto. Ne trpim zaradi svojega telesa, ampak zato, ker nekdo objavi mojo fotografijo in govori te grozne stvari."