James Franco tudi kot ženska ne bi bil videti slabo, ugotavljajo številni blogarji. Foto: Candy
James Franco tudi kot ženska ne bi bil videti slabo, ugotavljajo številni blogarji. Foto: Candy
Čeprav Franca mnogi pretirano enačijo z njegovimi vlogami in mu pripisujejo, da je 'zadetek' in gej, je igralec za revijo The Advocate povedal, da ni ne 'zadetek' ne gej. Foto: The Advocate

Ste uganili, da je na fotografiji James Franco? Ste se že kdaj spraševali, kako bi bil čedni igralec videti, če bi bil ženska? Zdaj si vam tega ni treba več le predstavljati ...

Rdeča šminka in namazane veke
Vse bolj zaželeni ameriški igralec, ki smo ga na naših platnih nazadnje videli v vlogi ljubimca Julie Roberts v filmu Jej, moli, ljubi, se je pred objektivom fotografa Terryja Richardsona za naslovnico revije Candy prelevil v žensko. Na fotografiji ima Franco nazaj polizane lase, veke namazane z modrim senčilom, usta pa z rdečo šminko. Nosi zlat nakit in črne usnjene rokavice, v roki pa ima prižgano cigareto.

Revija Candy je "prva modna revija, posvečena transvestitom, transseksualnosti, oblačenju v nasprotni spol in androgenosti", so zapisali ustvarjalci. Izhaja enkrat na leto, številka, ki jo je krasil Franco, je šele druga po vrsti.

Homoseksualni liki ga bolj privlačijo
32-letni Franco se je pred kratkim pojavil tudi na septembrski naslovnici gejevsko-lezbične revije The Advocate, v kateri je zanikal namigovanja, da je istospolno usmerjen, spregovoril pa je tudi o spolnosti v filmih.

Kot je znano, je Franco v filmu Milk igral Scotta Smitha, partnerja Harveyja Milka, prvega odkrito homoseksualnega moža, ki je bil izvoljen na kakšno politično funkcijo v ZDA. V najnovejšem filmu Howl Franco upodablja ikoničnega gejevska pesnika Allena Ginsberga. Vlogo je Franco označil za svojo najtežjo do zdaj.

Zakaj torej Franco tako pogosto upodablja homoseksualne like, je zanimalo revijo Advocate. Te vloge se mu zdijo bolj zanimive in mu predstavljajo večji izziv, pravi postavni igralec.